У день річниці своєї архієрейської хіротонії єпископ Іона співслужив Предстоятелю УПЦ в Успенському соборі Лаври

10 вересня, в день свята Собору преподобних отців Києво-Печерських, що в Дальніх печерах спочивають, голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона відзначає річницю архієрейської хіротонії

Цього дня він співслужив за Божественною літургією Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополитові Онуфрію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Його Блаженству також співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, єпископи: Шепетівський і Славутський Діонісій, Ірпінський Климент і духовенство обителі. На завершення богослужіння, за лаврською традицією, був звершений Хресний хід до Дальніх печер обителі.

prepodobnie pecherskie 4

prepodobnie pecherskie 3

prepodobnie pecherskie 2

***

Хіротонія архімандрита Іони (Черепанова) в єпископа Обухівського, вікарія Київської Митрополії, відбулася 10 вересня 2011 року. Очолив її Блаженніший Митрополит Володимир. Єпископ Іона з 1999 року є намісником Київського Троїцького Іонинського монастиря, з 2004 — намісником Спасо-Преображенського монастиря в с.Нещерів Обухівського району Київської області. З 2010 року очолює Синодальний відділ Української Православної Церкви по роботі з молоддю. З 2011 року є головою Піклувальної ради Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святого Іоанна Златоуста. Є засновником та головним редактором православного журналу для молоді «Отрок.ua», православного сімейного журналу «Фамилия», газети для волонтерів «Прямая речь».

hirotoniya episkopa ioni 1

hirotoniya episkopa ioni 2

hirotoniya episkopa ioni 3

hirotoniya episkopa ioni 4

hirotoniya episkopa ioni 5

hirotoniya episkopa ioni 6

Джерело