Дітям потрібна сім‘я

Андрійкові 11 років, Олегові - 10, Каролінці - 7. Ці діти потребують люблячої сім‘ї, адже в них ніколи її не було. Їх маму позбавили батьківських прав, вони вичерпали відведений законом термін перебування у патронатній сім’ї, для них не змогли знайти родину, готову забрати дітей, а це означає, що цих трьох прекрасних діток чекає дитячий будинок

У Службі кажуть - таких дітей ніхто не усиновлює, тому надії вже немає. Якщо за тиждень ніхто не виявить бажання забрати дітей (це може бути опіка, прийомна сім‘я, ДБСТ, усиновлення), то їх відправлять до сиротинця. Потрібно хоча б просто заявити про намір, і діток потримають ще у патронаті, поки ви збиратимете документи.

Ці діти тільки повірили в можливе нормальне сімейне життя, любов, в те, що вони комусь потрібні. А тепер розуміють, що їх омріяній казці прийшов кінець. Для дітей це дуже боляче, вони й так пережили зовсім не дитячі події, знають, що таке голод і жебракування. А тепер ще й зневіра…

Я чомусь дуже вірю, що ми з вами знайдемо люблячих маму і тата для маленької Каролінки і її братиків. Діти відкриті, комунікабельні, ви б бачили, як вони тримаються купки і дбають один про одного! Хлопчики грають на гітарі, різблять по дереву, а Каролінка прекрасно вишиває бісером. Місце перебування діток - Чернівці.

Щоб забрати дітей у сім‘ю необхідні наступні дії:

# Зв’яжіться із спеціалістом Чернівецької Служби у справах дітей : 0372-55-84-65 та Центр соціальних служб 52-34-64,;

# Також увага! Це може бути і одинока жінка: Опікуном, піклувальником призначається особа, це може бути одинока жінка не обов’язково подружня пара. Відповідно до закону опікуном, піклувальником дитини може бути повнолітня дієздатна особа. При призначенні дитині опікуна органом опіки та піклування враховуються особисті якості особи, її здатність до виховання, ставлення до неї, а також бажання самої дитини!

# Підготуйте наступні документи, до служби у справах дітей:⁣⁣
- Заява,
- Довідка про доходи за останні шість місяців, або копія декларації про доходи, засвідчена в установленому порядку⁣⁣,
- Висновок про стан здоров‘я заявника відповідної форми (бланк можна отримати в службі)⁣⁣,
- Розгорнута довідка про склад сім’ї заявника та копія документів, що підтверджує право власності або право користування житловим приміщенням⁣⁣,( тут можна договір оренди)
- Копія свідоцтва про шлюб (якщо це сім‘я)⁣⁣,
- Довідка про проходження курсу навчання з виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і рекомендації центру соціальних служб щодо включення кандидатів до єдиного банку даних⁣⁣,( це проходити можна після здачі документів, а для усиновлювачів не потрібно)
- Письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї, що проживають разом з особою, яка бажає взяти дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, під опіку, засвідчену нотаріально або написану власноруч в присутності посадової особи служби у справах дітей⁣⁣,
- Довідка про нарколога та психіатра для осіб, які проживають разом із заявником⁣⁣,
- Копія паспорта заявника (стор. 1,2,11)⁣⁣,
- Копія ідентифікаційного номеру⁣⁣,
- Довідка про наявність або відсутність судимості.⁣⁣

# Також ви можете створити Прийомну сім‘ю чи ДБСТ. Про це читайте тут

Цім дітям, а ще дуже багатьом в нашій країни, потрібна ваша підтримка та розуміння. Те, як минуло наше дитинство має визначальний вплив на все майбутнє життя, і давши їм приклад справжньої родини зараз, ви врятуєте їх від біди у майбутньому! Благаю, зазирніть у власне серце у пошуках любові та добра, вони там точно є.