ПЕРША ЧАСТИНА ЗАСІДАННЯ СИНОДУ: направлено звернення з приводу кончини Блаженнішого, визначено дату похорону — 7 липня

Священний Синод Української Православної Церкви, що відбувся у Києво-Печерській Лаврі в неділю 6 липня, визначив дату похорону спочилого Предстоятеля

Відспівування Блаженнішого Митрополита Володимира буде звершено 7 липня 2014 року на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Поховають Предстоятеля на лаврському братському кладовищі біля храму Різдва Божої Матері.

У понеділок, 7 липня, Божественна літургія в Лаврі розпочнеться о 7:00. Після Літургії — чин відспівування. Потім труну з тілом Блаженнішого Митрополита Володимира хресною ходою буде перенесено на братський цвинтар, що біля храму на честь Різдва Божої Матері на Дальніх печерах Лаври. Тут на кладовищі його буде поховано.

УВАГА! Прощатися з Блаженнішим Митрополитом Володимиром можна ЦІЛОДОБОВО, у тому числі під час Божественної літургії вранці 7 липня, до початку відспівування. Потім вшанувати пам’ять спочилого Предстоятеля УПЦ можна буде на місці його поховання.

***

Після похорону відбудеться друга частина засідання Священного Синоду УПЦ: буде визначено дату проведення Собору єпископів УПЦ для обрання нового Предстоятеля Української Православної Церкви.

Засідання під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія розпочалося заупокійною літією за новопреставленим Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.

Священний Синод прийняв Звернення до єпископату, духовенства, ченців і мирян з приводу кончини Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також було призначено дату похорону Предстоятеля. Відспівування Блаженнішого Митрополита Володимира буде звершено 7 липня 2014 року на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Поховають Предстоятеля на лаврському братському кладовищі біля храму Різдва Божої Матері.

Синод затвердив склад комісії з організації та проведення похорону спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира. Членами комісії є: намісник Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, архімандрит Іона (Радзивіл), протоієрей Валерій Кравець, Рибаков Ігор Олександрович, Деркач Андрій Леонідович.

На комісію покладено всі обов’язки по проведенню похорону Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також було утворено комісію з прийому майна спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира, яку очолив архієпископ Хустський і Виноградівський Марк.

Джерело