У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась конференція керівників та співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах сім’ї провів першу конференцію керівників та співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

Конференція відбулась 25 листопада в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Захід очолили Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Також у конференції взяли участь: заступник відділу з питань охорони здоровʼя та пастирської опіки медичних закладів благочинний ІІ лікарняного благочиння м. Київ протоієрей Геннадій Батенко, голова Адвокатського Обʼєднанння «Київська правозахисна група», голова Міжнародної громадської організації «Союз православних юристів в імʼя Архістратига Божого Михаїла» ієрей Георгій Лайков.

На початку конференції владика Пантелеімон зачитав вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви, у якому Блаженніший Митрополит побажав учасникам плідної співпраці на ниві церковно-суспільного служіння та передав своє благословення.

Митрополит Антоній звернувся до учасників конференції з доповіддю, у якій підкреслив першочергове значення сімʼї та сімейних цінностей у справі виховання майбутнього покоління.

Єпископ Пантелеімон виступив зі звітом про діяльність Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї. Накопичилося багато питань, які потребують обговорення в колі небайдужих до проблем сім’ї людей. Давно виникла необхідність обмінятися досвідом роботи. Особливу увагу преосвященний владика звернув на роботу єпархіальних відділів Бердянської, Дніпропетровської, Камʼянець-Подільської, Криворізької, Житомирської та Хмельницької єпархій, які найбільш вдало реалізують проекти соціального служіння.

З благословення керуючого Житомирською єпархією Високопреосвященнішого архієпископа Никодима, Житомирську єпархію представляв співробітник Місії Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї, керівник відділу релігійної освіти і катехізації, сімʼї та молоді Житомирської єпархії протоієрей Валентин Мороз. У своєму виступі священик розповів про діяльність єпархіального відділу у справах сімʼї в 2014 році, поділився досвідом організаційної роботи, навів приклади проектів, що можуть бути успішно реалізовані в інших єпархіях. Також, прот.Валентин вніс пропозиції для обговорення, які стосуються роботи Синодального відділу і єпархіальних відділів у справах сімʼї.

Під час засідання з доповідями виступили й представники профільних єпархіальних відділів Української Православної Церкви, які звітували про стан роботи з громадськістю та поділилися досвідом щодо засобів такої роботи.

За результатами спільного обговорення, присутніми була прийнята резолюція про майбутню роботу Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї. А саме - створення робочої групи для опрацювання стратегії розвитку Синодального відділу, розробки методичного посібника для діяльності єпархіальних відділів, створення та впровадження навчального курсу для парафіяльних священиків по роботі з сімʼями. Також, були узгоджені умови проведення наступних конференції.

  • image_134296763
  • image_164944603
  • image_391396457
  • image_465389689
  • image_48537665
  • image_561704784
  • image_690058523
  • image_771126987
  • image_817970658
  • image_829516208
  • image_974579114

Прес-служба Новоград-Волинського Троїцького кругу