Наш православний табір

На початку третього місяця літа, у вівторок, 2-го серпня, після святкової Літургії пророку Божому Іллі, за благословенням Преосвященнішого єпископа Вознесенського та Первомайського Олексія, настоятеля Свято-Варваринського храму м. Первомайськ прот. Дмитра Бойко, ми, вихованці недільної школи цього храму, виїхали на 3 дні на природу до с. Грушівка Первомайського району

Як тільки ми прибули на це чудове і красиве місце свого відпочинку, до нас також приєднались скаути Богдан та Олексій - вихованці групи скаутів клірика Свято-Покровського храму м. Первомайск ієрея Євгена Ліпанова, якому ми за це дуже вдячні.

Поки діти гралися, скаути допомогли розкласти 10 наметів, в яких ми ночували, та допомогли усім заселитися у свої «номери».

Це був справжній православний табір, метою якого було здружитися, весело відпочити та навчитися терпінню, смирінню та послуху.

Наш табір зібрав дітей різного віку. 15 дітей – учні нашої недільної школи, ще троє дітей, які бажають вступити до неї, а також ще двоє – ті хто декілька років тому вже закінчили цю школу.

Кожний день та вечір починався утрішніми і закінчувався вечірніми молитвами до Бога, а о. Дмитро кожен день благословляв нас на допомогу нашому чудовому і веселому кухарю, дядьку Олегові, який готував нам смачні страви, на допомогу нашим старшим черговим по кухні, де ми вчилися терпінню, смирінню та послуху, а також на допомогу скаутам, завдяки яким кожен день до вечора вдавався дуже веселим.

За декілька днів скаути Богдан та Олексій приготували для дітей дотепні ігри з перешкодами: «Техніка пішохідного туризму», «Павутинка», «Пошкоджений телефон» та різні інші веселі ігри на мислення та на увагу, а також розповіли про свою подорож до Європи, де вони перебували місяць тому. Все це дітям було до вподоби.
Але все ж таки самим цікавим на думку всіх дітей – це щоденні водяні процедури на річці Південний Буг зі всіма дорослими та скаутами.

Навіть маленький дощик, що накрапав ввечері першого дня, а потім вночі переріс в нетривалий сильний дощ з блискавкою, не зіпсував нашого настрою.

Ми дякуємо також нашим вихователям недільної школи, які на другий день нашого перебування організували нам невеличкий похід понад річкою нижче селища Грушівка, де запускали повітряного змія.

Кожен вечір ми збирали сухий хмиз, а коли темніло, сідали біля вогнища та вели різні розмови. Це були незабутні миттєвості життя.

Все було чудово! Ми сподіваємось, що це був перший, але не останній багатоденний похід і радимо всім дітям в наступному році приєднатися до нашого православного табору, щоб для спасіння своєї душі навчитися того, що приблизить нас до Бога - терпінню, смирінню та послуху, а також навчитися відноситися до свого ближнього так як ми хотіли б щоб відносилися до нас.

Дякуємо всім дорослим, які були з нами, допомагали нам та подарували ці три чудових дні. А особлива подяка нашому о. Дмитру, який організував цей перший православний табір.

І від імені всіх дітей ми говоримо: Слава Богу за все.

  • 1
  • 11
  • 14
  • 24
  • 30
  • 37
  • 39
  • 47
  • 52
  • 6

Учасники походу, учні класу журналістики
недільної школи «Свічечка» Свято-Варваринського храму:
Ігнатюк Анастасія
Гладка Олена
Колісніченко Даша
Ошовська Валерія