Події у Ківерцівському благочинні

У Ківерцівському благочинні місяць травень та початок літа був дуже насичений подіями духовного характеру

15 травня в Центрі професійної підготовки працівників поліції єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чин освячення храму на честь св..благовірного князя Александра Невського. Владиці співслужили секретар єпархії прот. Микола Бондарук та благочинний ківерцівського округу прот. Олександр Кондратюк разом із священиками благочиня. Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів Волинської духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра. На малому вході єпископ Нафанаїл нагородив настоятеля храму прот. Олександра Мазурака митрою за ревну працю на благо Православної Церкви. Після відпусту владика звернувся до вірних з повчальним словом та наголосивши про любов до храму де постійно діє Благодать Божа і подарував Євангеліє.

DSC 5673

22 травня коли православна церква вшановує перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з мир лікійських у місто Бари (1087). Цього дня у Свято-Миколаївському храмі міста Ківерці. святкують храмове свято. Божествну літургію очолив благочинний ківерцівського округу протоієрей Олександр Кондратюк. йому спів служили священики із різних єпархій.

DSC 60251

DSC 60761

Також слід знову згадати про богослужіння у центрі підготовки працівників поліції, адже тут у новозбудованому храмі богослужіння звершуються регулярно, які проводить настоятель храму митрофорний протоієрей Олександр Мазурак. За богослужінням також проводяться лекції.

DSC 61261

DSC 61281

28 травня учні недільної школи при Свято-Миколаївському храмі міста Ківерці ділилися знаннями які здобули під час навчального року, іншими словами здавали екзамен, молодша група здавала, усно а старша письмово. В основному усі учні здали на відмінно.

DSC 61811

DSC 61861

Після екзамену усі разом по запрошенню священиків поїхали до Карпилівки на «Фестиваль радості». Фестиваль розпочався із подячного молебну з нагоди завершення навчального року. Згодом діти поділилися на вікові категорії. Діти до 9 років грайливо проводили час із клоунами а усі інші поділися на футбол, волейбол, теніс і станційні ігри. «Фестиваль радості» закінчився трапезою.

DSC 62141

DSC 64601

4 червня у приміському парку м Ківеріці відбулося дійство приурочене до дня захисту дитини, організаторами якого є ківерцівське благочиня. О 15:00 розпочався концерт перед яким помолилися та вислухали привітання від благочинного Ківерцівського округу протоієрея Олександра Кондратюка. Далі на сцені учні недільної школи «Покров» яка діє при Свято-Миколаївському храмі м. Ківерці показували свої таланти: хто грав на бандурі, хто на скрипці а хто співав і звісно не обійшлося і без викладача недільної школи, Олени Юріївни яка знає багато різних масовок і декілька з яких вона показала. По завершені концерту учні заспівали гімн недільної школи і пісню про мир в Україні і запустили у небо гелеві кульки. На завершення концерта керівник недільної школи протоієрей Андрій Яковлюк вручив учням грамоти і подяки за активну участь у житі школи. Діти до 8 років весело провели час із клоунами, а старші 8 років брали активну участь у станційних іграх організаторами яких є молодіжка «К.Р.О.К». Після ігор усім присутнім роздавали морозиво,цукерки і гарний настрій. Дякуємо організаторам та учасникам цього дійства і чекаємо наступного року, щоби знову подарувати радість дітям.

DSC 67201

Джерело