Паломницька поїздка до Свято-Успенської Почаївської Лаври

28 травня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, учні недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі разом з вихователями та батьками здійснили паломництво до однієї з найбільших і найулюбленіших українських святинь

Близько 100 паломників зібралися разом на території Волинської духовної семінарії, звідки і розпочалася ця дивовижна поїздка на Волинський Афон.

У дорозі були прочитані ранкові молитви після чого директор недільної школи ієромонах Ілля (Вишневський) розповів про святині, які належить відвідати малим прочанам, пояснив, як слід поводитися у монастирі, а найголовніше, просив малечу, щоб відповідально поставилася до такої важливої місії як паломництво.
Час летів швидко і як тільки дітвора побачила купола Лаври усі бадьоро почали чекати тієї миті коли вони переступлять поріг до тієї очікуваної Почаївської Лаври.

У Свято-Успенському храмі тривала Божественна Літургія на якій бажаючі наші паломники заздалегідь підготовлені приступили до Таїнства Євхаристії. Далі малі паломники помолилися перед численними святинями головного лаврського собору та попили цілющої водички зі Стопи Божої Матері. Зі Свято-Успенського собору вирушили до храму Преподобного Іова Почаївського , де приклонилися до мощей святих угодників Волині Іова та Амфілохія Почаївських. А тоді з благословення намісника Свято-Успенської Почаївської лаври, митрополита Почаївського Володимира, у храмі Преподо бних був відслужений подячний молебень для вихованців недільної школи. Службу очолив отець Ілля. Упродовж молитви дітки дякували Господу та просили в Нього миру для України, добра і злагоди.

Також учні недільної школи мали змогу відвідати Свято-Духівський скит та джерело Праведної Анни , де приклонилися до місцево шанованих святинь і хто мав бажання окунувся на джерелі.

Додому паломники поверталися сповнені приємних вражень і від відвідин святих місць, і від захоплюючих розповідей отця Іллі, і від спілкування між собою, адже паломництво завжди зближує людей.

«Паломництво – це духовна праця, нехай Господь віддячить вам за неї Своїми щедротами», — каже отець Ілля.

  • DSCN5380
  • P5280019
  • P5280023
  • P5280029

Молодіжний відділ єпархії