Відбулася наукова історично-краєзнавча конференція «Бібліотеки – осередки культури, освіти, науки: шлях, довжиною у 75 років»

28 травня у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася наукова історично-краєзнавча конференція «Бібліотеки – осередки культури, освіти, науки: шлях, довжиною у 75 років», присвячена 75-ій річниці відкриття у Луцьку цього закладу

Участь у роботі конференції взяли працівники бібліотечних установ області, а також місцеві науковці. Із доповіддю на тему «Бібліотека Волинської духовної семінарії у 1945–1964 роках» на пленарному засіданні виступив викладач Волинської духовної семінарії протоієрей Олександр Федчук.

Також від імені керуючого єпархією він привітав директора Волинської ДОУНБ Людмилу Стасюк та усіх її співробітників із ювілеєм установи та зауважив, що волинські священнослужителі і студенти ВДС постійно користуються допомогою обласної наукової бібліотеки у своїх дослідженнях.

Варто зазначити, що Волинська єпархія УПЦ активно співпрацює із Волинською ДОУНБ імені Олени Пчілки. У доповіді про фонд рідкісних та цінних книг бібліотеки, підготованій для конференції її співпрацівниками, присутніх було поінформовано про те, що серед таких раритетів – факсимільні видання Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря IV століття, подаровані митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом.

Завідувач відділу літератури з питань мистецтва наукової бібліотеки Т. Бурмістрова у 2014 році була учасником науково-практичної конференції «Історія та сучасність Православ’я на Волині», що проводить Волинська духовна семінарія.

Молодіжний відділ єпархії