Вихованці ВДС привітали учасників ГО «Інсулін» із Днем святого Миколая

Днями Православна Церква відзначила день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця. Особливо цей день полюбляють дітлахи, адже згідно усталеної в нашому народі благочестивої традиції вони в день цього угодника Божого отримують подарунки

І особливо приємно їх отримувати та святкувати день святого Миколая тим дітям, які в силу обставин змушені боротись із різноманітними життєвими труднощами та недугами.

У неділю 14 грудня, фестиваль-концерт приурочений до Дня святого Миколая провели діти учасників ГО «Інсулін», яка об’єднує хворих на недугу цукрового діабету. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта до концертної програми долучились вихованці ВДС – учасники місіонерського гуртку, якій діє при цій духовній школі.

Семінаристи та дівчата – вихованки регентського відділення представили очам присутніх невеличку виставу, присвячену милосердю святителя Миколая, його допомозі тим, хто із молитвою звертається про його поміч. Так герой сценки – літній благочестивий чоловік, який опинився у важкій матеріальній скруті зміг, завдяки допомозі святителя Миколая разом із дружиною гідно відзначити свято на честь святителя Мирлікійського.

Учасники місіонерського гуртку ВДС також коротко розповіли і про життя святителя Миколая.

«З благословення нашого владики митрополита Ніфонта ми сьогодні взяли участь у цьому дійстві і хочемо усіх вас привітати з прийдешнім святом на честь святителя Миколая та побажати щастя і Божого благословення», – сказав, звертаючись до присутніх учасник місіонерського гуртку при ВДС вихованець ІІІ курсу цієї духовної школи Ігор Зубко.

Хлопці та дівчата також проспівали різдвяну колядку «Добрий вечір тобі».

  • DSC_0411
  • DSC_0412
  • DSC_04141
  • DSC_0416
  • DSC_0422
  • DSC_0427
  • DSC_0430

Молодіжний відділ єпархії