Відбулося урочисте закриття шахового турніру, організованого за участю Волинського православного братства тверезості

Упродовж 11-12 жовтня у шахово-шашковому клубі «Біла тура» відбувався турнір з шахів. Співорганізаторами заходу стали Волинське православне братство тверезості, управління освіти Луцької міської ради та клуб «Біла тура». Пройшов турнір з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта

Головними завданнями змагання стали популяризація кампанії «Краще тверезе життя», а також шахово-шашкового спорту та занять інтелектуального спрямування в цілому.

12 жовтня о 15:00 турнір був оголошений завершеним, а переможці й призери отримали свої нагороди. Голова Волинського православного братства тверезості ім. св. прав. Іоанна Кронштадського проієрей Степан Ярема, очільник клубу «Біла тура» Микола Проскуровський та головний спеціаліст кадрово-технічного забезпечення управління освіти Луцької міської ради Іван Димко виступили з вітальними словами до учасників, переможців та призерів змагання.

Священик привітав усіх учасників та зазначив, що переможцями можуть вважатися у певній мірі всі вони, так як перемогли свою лінь та долучилися до турніру. За словами отця Степана, дуже важливо, аби навіть у такий складний для України час інтелектуальні заняття підтримувалися та розвивалися. «Духовність народу в цілому та наявність у ньому активної інтелігенції – це базові складові сильної держави», – зауважив священнослужитель. Його слова підтримали Іван Димко і Микола Проскуровський та перейшли до нагородження. Усі діти, що брали участь у турнірі, отримали заохочувальні солодкі подарунки, а призери й переможці – цінні призи та грамоти й дипломи від управління освіти Луцької міської ради. Окрім того, диплом одержав наймолодший учасник Гриньов Євген, який, до слова, є переселенцем з Донбасу та при цьому активно вливається в інтелектуальне життя Волині. Що стосується дівчат, то серед двох учасниць першість здобула Авагян Гоар. Призові ж позиції посіли такі учасники:

Серед дітей:

Манжос Артем
Гузьо Максим
Стрілець Юрій
Дудик Дмитро
Вакуліч Вадим.

Серед дорослих:

Закордонець Олександр
Купира Юрій
Іванов Володимир
Комар Валерій
Забокрицький Олександр.

Не лише переможці та призери, а й усі учасники отримали від турніру неабияке задоволення, а один із присутніх ветеранів сказав протоієрею Степанові Яремі, що давно не бував на заходах з такою дружньою та теплою атмосферою. Отож, залишається лиш висловити сподівання, що цей турнір стане початком гарної традиції співпраці Волинського православного братства тверезості з клубом «Біла тура».

  • DSCF4228-433x325
  • DSCF4229-214x160
  • DSCF4230-214x161
  • DSCF4231-214x161
  • DSCF4232-214x161
  • DSCF4233-215x161
  • DSCF4234-323x243
  • DSCF4235-324x243

Молодіжний відділ єпархії