День православної молоді

Веселися, юнак, в юності твоїй, і та куштує серце твоє радощі в дні юності твоєї, і ходи по шляхах серця твого і по баченню очей твоїх; тільки знай, що за усе це Бог приведе тебе на суд.

Цар Соломон

Молодість – роки, коли ми вже не діти, але ще не дорослі. Роки, коли ми «походимо смугу перешкод». Для кожного і справді цей період є справжнім випробуванням на стійкість, міцність, витривалість. І не фізичних сил, а духовних. Адже, найчастіше якщо наша душа і духовність слабка, ми зневіряємося в своїй християнській вірі, покидаємо дім Господній, втрачаємо контроль над власним життям і як пожовклий осінній лист, що впав у грязьовий потік, ми слідуємо прогнилому з середини суспільству. Проте як приємно бачити молодь, православну молодь, у церкві на богослужінні, паломництві, у волонтерській діяльності та інших починаннях

Щороку 15 лютого ми святкуємо Стрітення Господнього і цього ж дня православна молодь святкує свій день. Вперше така ідея виникла XIV Генеральній Асамблеї Всесвітнього молодіжного братства «Синдесмос» і згодом отримала благословення. У Волинській єпархії вже декілька років поспіль проводиться молодіжна зустріч із концертною програмою за участі молодіжок.
Захід розпочався з молитви «Царю Небесний» у виконанні юнацького хору «Покров». Після чого до присутніх звернувся голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук і заступник голови Синодального відділу по роботі із молоддю ігумен Валеріан (Головченко), що цього року приїхав щоб поспілкуватися з молоддю Волині.
Після того коли юнацький хор виконав кілька піснеспіві виступили молодіжки: м. Ківерці «К.Р.О.К» з сценкою «Готель мого серця», в якій розповідалось про те, як господиня готелю ніяк не могла вплинути на своїх мешканців і водночас не могла знайти місце для Спасителя, але вона звертається до Бога з проханням щоб Він поміг вигнати таких мешканців як Лінь, Гнів, Обман та Неслухняність і в мить коли господиня впустила до свого серця Христа її готель став домом для Трудолюбивості, Радості , Правди та Слухняності.
Представники студентського руху «Зігрій любов’ю» у своєму виступі присвятили особливу увагу темі християнського погляду на сімейне життя та виховання дітей. А молодіжка селища Колки «Дорога до дому» розкрила всю сутність слова «свобода».
Луцький православний юнацький клуб «Лови момент» під акомпанемент пісні «Вона була одна», яку виконали вихованці ІІІ курсу ВДС Роман Мельник та Іван Гаврилюк, розповіли історію важко хворої жінки. Життя за Божими заповідями, прихід на землю Христа щоб заповнити пустир в серці Божою благодаттю про це розповіли присутнім члени Православного місіонерського клубу «Іоаннівська сім’я».
Важливим також є і надання особливого значення братерській любові часи міжусобиць. Про це говорили Волинського православного молодіжного товариства ім. святого преподобного Ніколи Святоші. А в своїй сценці учасники Православного волонтерського руху «Омофор» порушили також тему любові, любов не куплену, а справжню, живу: любіть за просто так.
Про важливість Зоповіді Божої розповіла молодіжка «Ніка» з селища Рожище. Новостворена молодіжка свою увагу зосередила на українській літературі і втілила уривок з повісті Івана Нечуя-Левицького.
Концерт завершився після виступу молодіжного хору луцького храму святого великомученика і цілителя Пантелеімона «Уміленіє».
Під час концерту присутні писали записки зі питаннями отцю Валеріану і згодом священик на них дав відповіді та настанови.
Учасники і глядачі з’їзду з масою вражень, піднесеним настроєм і набутим досвідом повернулись додому.

  • 330
  • 332
  • 333

 

Молодіжний відділ єпархії