Наш 3-й День народження!

9 червня Служба милосердя Свято-Успенського храму міста Умані відсвяткувала свій 3-й день народження

А що таке день народження? Це свято, гості, подарунки, щирі слова привітань і звичайно клопоти…
Наше свято ще й припало на Міжнародний день друзів і недарма, адже на наш благодійний концерт прийшло чимало близьких нам людей.

Своїми виступами волонтерів та всіх гостей в залі прийшли привітати хористи та учні недільної школи Свято-Успенського храму міста Умані (серед яких, до речі, багато наших волонтерів), прихожани та зовсім маленькі вихованці недільної школи храму Святого Архістратига Михаїла із села Шельпахівка. Наші улюблені підопічні – дітки з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей – подарували прекрасний танець та пісню.

Майстерна гра на гітарі у виконанні нашого друга та хориста Свято-Миколаївського кафедрального собору Коваленка Анатолія нікого не залишила байдужим.

Красиві танцювальні номери подарували талановита сім’я Красовських та хореограф Прилипко Оксана. Молода мама та просто красива і добра жінка матінка Олена Іщенко заспівала ліричну пісню про кохання «Колокольчик».
Але ж це все наші гості, друзі, а як же волонтери? Вони теж мають талант!

Волонтери сестрички Дарія та Наталія Ярові заспівали одну з найулюбленіших пісень волонтерів «Нательные крестики» під акомпанемент гітари, у виконанні теж волонтера Поліщук Марії, яка, до речі, тільки опановує це мистецтво гри.

Свої акторські здібності волонтери продемонстрували під час інсценізації притчі та гуморески.

Музичні композиції «Ой у вишневому саду», «Не для меня», «Помолимся за родителей» теж прозвучали у виконанні волонтерів Служби милосердя.

Можливо, не все пройшло ідеально, десь не вистачило часу, десь ще однієї репетиції, але те, що навіть на 3-й день після концерту люди телефонують і дякують говорить саме за себе. Значить все, що ми робили – робили з душею.
Наприкінці концерту відбулось нагородження переможців конкурсу малюнка «Намалюй добро», який у травні місяці проводила Служба милосердя. Більшість учасників, вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації, отримали грамоти та подарунки, які придбали за кошти, зібрані під час вуличної акції «Подаруй дитині казку» та на Благодійному ярмарку «Добро своїми руками».

А потім настав час відзначити і самих волонтерів. Один за одним, під оплески залу, вони піднімались на сцену, отримували пам’ятні сувеніри і грамоти. Але це не найголовніше. Дивлячись на всіх волонтерів, розумієш, що всі вони різні, не тільки за віком, а в кожного ще й свій характер і вподобання, погляди й думки, але всіх об’єднує віра – віра православна і віра в добро і людей. Не втрачати цю віру вже третій рік поспіль нам допомагають наш духовник наставник протоієрей Вадим Паєвський та керівник Служби милосердя Левадко Катерина. Низький Вам уклін за все те добро, що ви робите не тільки для підопічних Служби милосердя, а й для самих волонтерів!
«Катя, нехай ті вогники любові, які ти запалюєш в людських серцях, освітлюють твій життєвий шлях!» Такі слова побажання написала наш волонтер для нашого керівника, а ми, всі волонтери, до них приєднуємось.

Того вечора вже після концерту, на природі, святкуючи наш спільний день народження, ми запалили три небесні ліхтарики у вигляді серця. Вони піднялись високо вгору і полетіли… Так і ті три роки, що промайнули, вже ніколи не повернуться назад, але кожного з нас вони багато чому навчили: допомагати, підтримувати, поважати. Проте, як Ви всі знаєте, знання потрібно застосовувати на практиці! От і ми сподіваємось, що наш вже 4-й рік діяльності подарує тепло і радість, допомогу і підтримку, тим, хто цього потребує.

P.S. До речі, на свято нам подарували смачний торт у вигляді будиночка. Це дуже символічний подарунок, адже, на жаль, в Служби милосердя і досі немає свого приміщення, свого куточка. Але ми щиро віримо і сподіваємось, що на 4-й день народження ми зможемо похвалитись окремою кімнатою! А Ви читатимете статтю під назвою «Квадратні метри для милосердя».

інформаційний центр
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена