Казкова подія Служби милосердя

1 червня волонтери Служби милосердя Свято-Успенського храму міста Умані переодягнулись в костюми казкових героїв, гуляли містом і дарували радість всім: і дітям, і дорослим, і навіть самим собі

Розпочиналось все дуже просто: якось на зборах вирішили перевтілитись в персонажів дитячих казок, популярних мультфільмів і фотографуватись з дітками їм на радість. Окремої плати за це домовились не брати, а просто пропонувати людям жертвувати, хто скільки може для дітей, які позбавлені батьківського піклування.

Ідея сподобалась всім волонтерам і кращої нагоди ніж Міжнародний день захисту дітей для втілення нашого задуму годі було і чекати.

Розпочалось наше святкове дійство в Центральному парку міста Умані. Там наші казкові персонажі - популярні Маша і Ведмідь, добре знайомі Мальвіна і Білосніжка, герої східних казок, - привернули увагу всіх без винятку. Щоб сфотографуватись з деякими з них навіть утворилась черга!

Окрилені вдалим початком ми вирушили до своїх улюблених підопічних – вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній дитячий притулок). На зібрані на той момент кошти ми придбали солодощі і печива для малят. Але що ті ласощі, коли тут Маша і Ведмідь, майже справжній верблюд, Снігова Королева і Білосніжка… Всі фотографувались від душі, хто скільки хотів. Дітям наскільки це все сподобалось, що вихователям довелось докласти немало зусиль, щоб заспокоїти дітей і розвести всіх по групам. Але воно того було варте!

Оскільки наша Служба милосердя діє в місті Умань, то не побувати того дня в «Софіївці» ми просто не могли. Людей того вечора в парку було небагато, але ми зробили багато фотознімків (до речі, загальна кількість фото перевищила тисячу штук і це ще не враховуючи тих знімків, які люди робили на власні телефони і фотоапарати!), співали, роздавали запрошення на благодійний концерт і просто весело проводили разом час.

Дуже часто ми чекаємо на щось: коли вже та п’ятниця, літо, Новий рік, а життя-то не чекає, воно йде, а з роками просто біжить і дуже важливо жити сьогодні, зараз, в цей момент, радіти тому, що в тебе є, цінувати те, що маєш.
Мені здалось, що того дня кожен з нас жив, радів і найголовніше був вдячний за можливість творити добро, дарувати радість іншим.

Спільними зусиллями нам вдалось зібрати майже 700 гривень. Всі зібрані кошти будуть використані на подарунки для дітей, які братимуть участь в благодійному концерті Служби милосердя, також частина грошей буде перерахована на потреби дітей Центру соціально-психологічної реабілітації.

Від імені всіх казкових героїв висловлюю щиру подяку всім небайдужим уманчанам, тим, хто не проходив повз, а зупинявся і долучався до доброї справи! Того дня нашим містом крокувала справжня казка, тож нехай і у Вашому житті завжди буде віра в диво!

інформаційний центр
Свято-Успенської парафії
Плахтієнко Олена

  • -q8OwRb5eZw
  • 3AXn0mMG1H0
  • 9JYsQWmtD_M
  • Ck8gI3ZTcsU
  • EBLPp3ysIoE
  • JevU0TnP5T0
  • MIJG6b5jAus
  • T3WWA7oWd4o
  • g45AlgWQYL8
  • iBmG4E7EUe8
  • pztAI4vcSaw
  • wzRqFslC1KA