В холодну і дощову погоду служба милосердя "поділилась теплом"

В червні місяці цього року Служба милосердя Свято-Успенського храму міста Умані святкуватиме свій трирічний ювілей. Майже стільки ж часу при Службі милосердя існує пункт прийому і видачі одягу «Поділись теплом», створити який запропонували самі прихожани Свято-Успенського храму

Спочатку оголошення про збір речей розміщували в буклетах та на інформаційному стенді Служби милосердя, на офіційному сайті Свято-Успенської парафії, поширювали через соціальні мережі. Тепер же, коли пункт працює стабільно, в цьому просто немає необхідності: люди знають і самі приносять речі. Крім того, віднедавна збір одягу та взуття проводиться цілий рік, а не сезонно, як це було раніше.

Після прийому волонтери сортують одяг та взуття. Люди приносять як вживаний одяг, так і нові речі. Нещодавно прихожани Свято-Успенського храму пожертвували майже два мішки нових речей, які потім було передано в дитячий притулок. Крім дитячого притулку, речі отримують будинок пристарілих та будинок ветеранів.

Після підписання договору про співпрацю Служби милосердя з Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, діяльність пункту активізувалась: 15 квітня цього року волонтери Служби милосердя на чолі з настоятелем Свято-Успенського храму протоієреєм Вадимом Паєвським передали Відділенню благодійної діяльності Центру соціальних послуг майже 800 одиниць одягу та декілька десятків пар взуття, дитячі книги та іграшки. У відділенні одяг перуть, прасують, якщо необхідно, то і ремонтують. Тільки після цього його видають малозабезпеченим сім’ям.

В зв’язку з останніми подіями в нашій країні, частину наданого одягу буде виділено для потреб української армії.
На жаль, були випадки, коли люди безкоштовно отримували одяг, а потім намагалися його продати. Тому, з метою уникнення подібних випадків, було запроваджено систему контролю за видачею одягу: відтепер одяг можна отримати тільки по сезону і з розрахунку на одну людину.

Якщо у вас є одяг (чоловічий, жіночий, дитячий) чи взуття, якими Ви більше не користуєтесь, і Ви бажаєте передати його тим, хто цього потребує; або якщо самі потребуєте одягу чи взуття, звертайтесь за телефонами:

0-(4744)-6-93-02
(093) 968-41-44

Здати або отримати одяг чи взуття можна в пункті прийому і видачі одягу «Поділись теплом», який знаходиться за адресою: м. Умань, вул. Ленінської «Іскри», 79, Свято-Успенський храм (церква на Міщанці)

  • 80A01s_zC-w
  • ApORtAZdtJw
  • U2lSynGDdAM
  • fhB1Wg5LTz4
  • qQqfpnisLGk

Олена Плахтієнко