Паломництво до Свято-Антонієво-Феодосіївського чоловічого монастирю

У травні вихованці Недільної школи здійснили паломництво до Свято-Антонієво-Феодосіївського монастирю

Поїздка розпочалася з покладання квітів до Братської могили с.Потоки. Цікаву екскурсію провів благочинний монастиря ієромонах Василій (Анохін). Діти та викладачі приклалися до святинь, з цікавістю слухали духовну історію однієї з православних перлин Кременчуцької єпархії та України.

Скит Мгарського Спасо-Преображенського чоловічого монастиря на честь преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських був заснований у 1999 році недалеко від села Дмитрівка. Пізніше скит, розташований на мальовничому березі р. Псел, отримав статус монастиря. Монастир відкритий з місіонерською метою: тут створені всі умови для просвітницької діяльності. Щорічно в літній період при монастирі організовується сезонний табір, в якому бажаючі парафіяни, учні недільних шкіл, діти з багатодітних сімей, сироти відпочивають і воцерковлюються, беручи участь в монастирських Богослужіннях тощо. Монастир приймає і , для яких при бажанні, є можливість лишитись на ніч. Богослужіння відбуваються у недільні та святкові дні.

Після чудової екскурсії діти з радістю взяли участь у монастирському послуху, покуштували смачної монастирської трапези, відвідали підсобне господарство монастиря. Набравшись нових сил, помолившись біля стін монастиря та подякували за чудовий прийом, діти та їх викладачі вирушили додому з упевненістю, що ще не раз повернуться, щоб знову поринути у Господню благодать монастиря.

  • IMG_8258
  • IMG_8312
  • IMG_8339
  • IMG_8932

Протоієрей Роман Кулинич,
глава Кременчуцького єпархіального відділу у справах молоді і сім’ї,
ел. пошта Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.