Приєднуйтеся! Естафета добрих справ продовжується

У свято Срітення Господнього та Всесвітній день православної молоді вихованці Православного духовного молодіжного центру м.Лубни разом зі своїми вихователями та духовним наставником протоієреєм Романом Кулиничем завітали в гості до дітей загальноосвітньої виховної школи-інтернату Лубенського району м.Лубни

Звичайно, гості прийшли не з порожніми руками – на радість дітям принесли різноманітні подарунки. 

Вихованці інтернату отримали від Православного центру канцелярське приладдя – акварельні фарби, гуаш, набори кольорових олівців, пенали, пластилін, фломастери, азбуки та інше. Всього цього заклад завжди потребує, особливу радість у дітей викликали солодощі.

Зустріч тривала у актовому залі інтернатного закладу, тож для учасників, учнів 3-4 класів, були організовані цікаві конкурси, серед яких молодь із захопленням демонструвала свою творчість у креативному змаганні «Намалюй цей світ». Діти розділилися на дві команди та різнокольоровими маркерами на великих аркушах зображали світ, яких він є в їх уяві, в їх мріях про щасливу родину та мир. У результаті вийшло дві яскраві художні роботи, в яких вдалося передати дитячу чистоту помислів та сподівань. На згадку про цікаво проведений час вихованці інтернату передали малюнки у дарунок Православному центру.

Окрім конкурсів дітей розважили і показом спектаклю сімейного лялькового театру Православного духовного центру. Майстерно виготовлені ляльки, гарні декорації, музичне оформлення, озвучування персонажів – все це повністю майстерна робота православної молоді, яку вони довго і старанно готували. Повчальна вистава розповіла глядачам про свято Срітення Господнього, і, як підсумував протоієрей Роман Кулинич, завдяки багатогранності тем, зустріч відбулася душевно, весело та повчально.

У Гребінківському благочинні організована благодійна акція для допомоги Пирятинському психоневрологічному інтернату.

Благочинний Гребінківського благочиння протоієрей Василій Ціко об’єднав молодь для доброї справи – допомоги нужденним дітям закладу. Тож з цією метою у селі Куйбишево Гребінківського благочиння відбувся святковий концерт за участю вихованців Недільної школи с.Лазірки, загальноосвітньої школи с. Куйбишево і Недільної школи при храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Лубни.

Вихованцям інтернату гості запропонували цікаві спільні вікторини, виконали разом багато пісень та віршів. Кожна дитина отримала подарунок, гарний настрій і безліч позитиву та надію на краще.

Єпархіальний відділ у справах молоді і сім’ї звертається з проханням до людей, які бажають своїми добрими справами викликати усмішку на обличчі дітей, - частіше відвідувати соціальні заклади, адже там будь-яке добре слово залишить слід у молодих душах.

Форум православної молоді

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая, православним братством святителя Миколая Чудотворця спільно з єпархіальним відділом місіонерства проведено традиційний форум православної молоді.
Молодіжний захід приурочили до Всесвітнього дня православної молоді, тож і тематика зустрічі була різноманітною, сучасною та креативною.

У форумі взяли участь церковна молодь міста, молодь Полтавської місіонерської духовної семінарії - чоловічий семінарський хор під керуванням диякона Бориса Лебедєва, молодіжний хор Кременчуцької дитячої музичної школи №1 під керівництвом Олени Родіної, церковний хор Свято-Троїцького приходу Кременчука під керівництвом Ольги Дудніченко, представники міського комітету молодіжних організацій міста, Молодіжного парламенту Кременчука, волонтерського руху учнів міських шкіл № 1, 16, 25, представник благодійної організації "Світло надії" Марія Іванченко.

Ще перед початком форуму викладачами Недільної школи Свято-Троїцької церкви Кременчука була представлена виставка дитячих малюнків і виробів. Тож молодь із задоволенням демонструвала свої річні здобутки та поповнювала досвід новими знаннями.

У ході зустрічі бурхливо і цікаво обговорили доповідь "Людське щастя", виголошену головою єпархіального місіонерського відділу протоієреєм Ігорем Матвієнко. Священик вже багато років обговорює з молоддю актуальні питання та теми, тож між співрозмовниками панувала атмосфера відвертості та довіри. Традиційно обговорили учасники форуму і звіти про соціально-благодійну діяльність в Кременчуці та окреслили плани на майбутнє.

З благословення Преосвященнійшого Миколая представникам молодіжних організацій міста, а також музичній школі і чоловічому хору семінарії були вручені грамоти за добрі справи на благо православної церкви та волонтерську діяльність.

Молодь корисно та весело провела час, підсолоджуючи добру зустріч гарячим чаєм з солодощами.

Креативне свято - це мистецтво спілкування

Одним із заходів до Всесвітнього дня православної молоді був святковий концерт у м.Кременчуці при Свято-Успенському кафедральному соборі.

3

По благословенню єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая свято відбулося при єпархіальному управлінні. Організатори святкової програми – глава православного братства Святителя Миколая Чудотворця та викладач Недільної школи Тетяна Попова.

У концерті взяли участь вихованці дитячої Недільної школи, вихованці Кременчуцької музичної школи № 2, студії східного танцю «Дезіре».

Серед запрошених - діти із соціальних закладів міста: школи - інтернату ім. А.С.Макаренко, обласного психоневрологічного санаторію «Славутич».

Молодь демонструвала таланти у безліч танцювально - музичних номерах, різноманітних конкурсах.

Замислитися над вибором майбутнього життєвого шляху змусила і цікава інсценівка із назвою «Боротьба добра зі злом».

4

Молодь спілкувалася, жартувала, ділилася враженнями та обговорювала спільні плани.

По завершенню концерту глава Православного братства святителя Миколая Чудотворця протодиякон Віктор Дудніченко вручив дітям солодкі подарунки.


Глава Кременчуцького єпархіального відділу у справах молоді і сім’ї протоієрей Роман Кулинич,

ел. пошта Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.