Об’єднані творчістю та благодійністю фестивалю «Православне Посулля»

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая у м.Лубни 12 грудня відбувся ІІ Відкритий православний фестиваль дитячої та молодіжної творчості «Православне Посулля»

Організатор фестивалю глава єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді протоієрей Роман Кулинич з задоволенням відзначив, що цього року у заході взяло удвічі більше активної православної молоді ніж минулого року - 203 учасника з 25 православних і світських колективів. Це вихованці недільних шкіл та православних центрів, православного братства, а також музичних і загальноосвітніх шкіл Кременчуцької єпархії.

З радістю та щедрістю зустріли у Лубнах гостей єпархії, які взяли участь у програмі фестивалю, це православні колективи з Ізюмської та Миколаївської єпархій та почесний гість - регіональний керівник союзу православних жінок матінка Крестина Лобода.

Кременчуцьку єпархію креативними та сповненими духовності виступами представили вихованці недільної школи при Свято - Успенському кафедральному соборі (керівник - Попова Тетяна), вихованці недільної школи при Свято - Троїцькому храмі м. Кременчука (керівник Кудря Аліна), музично - хоровий відділ православного братства свт. Миколая Чудотворця м. Кременчука.

Від благочинь єпархії свої творчі номери демонстрували вихованці недільних шкіл при храмі Різдва Пресвятої Богородиці і сімейний ляльковий театр при духовному православному молодіжному центрі м. Лубни, від Хорольського благочиння – вихованці недільної школи при храмі Всіх Святих в землях Руських Просіявших м.Хорол, від Лохвицького благочиння - при Благовіщенському храмі м. Лохвиця, від Оржицького благочиння - при Свято - Покровському храмі смт. Оржиця і вихованці при храмі Всіх Святих с.Старий Іржавець, Глобинського благочиння - при Свято - Михайлівському храмі м.Глобино, Гребінківське благочиння представили вихованці Пирятинської школи естетичного виховання м. Пирятин та колектив районного ПК дитячої та юнацької творчості смт. Гребінка, Пирятинського благочиння с.Калинів Міст вихованці при храмі свт. Іоанна Шанхайського.

Гучними оплесками глядачі зустрічали представників Ізюмської єпархії Двуречанського благочиння, вихованців при Свято - Успенському храмі пгт. Двурічне (духовний наставник - протоієрей Ігор Клименко).

З Миколаївської єпархії прибули вихованці недільної школи при храмі свт . Миколая Чудотворця, мікрорайону Варварівка (духовний наставник - священик Максим Меркулов).

У православному фестивалі взяли участь світські колективи музичної школи м.Лубни Олександра Магомедова і Євгена Черненко, зразковий аматорський танцювальний колектив «Водограй» Лубенського районного будинку культури, чемпіон України та Європи з карате - кіокушинкай Олександр Свинаренко, спортивна школа м. Лохвиця, колективи ліцею ім. В. Ф. Мицика с.Вовчик, загальноосвітніх шкіл I - III ступенів с. Березоточа і с. Литвяки Лубенського району.

Окрасою концертної програми став виступ почесних гостей фестивалю Олександра Перепелиці та Петра Андриціо і лауреата численних бардівських злетів і фестивалів, старшого наукового співробітника інституту проблем ендокринної патології ім В.Я. Данилевського Ірини Гопкалової.

Слід відзначити ініціативу молоді – цього року серед учасників фестивалю були хлопці, які самостійно та заздалегідь подали заявки на участь у фестивалі, для прикладу - Ігор Матвійчук з с. Святилівка Глобинського району надзвичайно успішно виступив із сольним номером.

Кожен учасник та колектив був нагороджений подарунком та грамотою Синодального відділу у справах молоді УПЦ за активну участь у II - му Відкритому православному фестивалі дитячої та молодіжної творчості «Православні Посулля» м.Лубни.

Як і в минулому році фестиваль відбувся як з метою згуртувати православну молодь у активному відпочинку та спілкуванні, так і з метою зібрати благодійну допомогу для дітей.

У фойє концертного залу була організована виставка дитячих виробів, виготовлених вихованцями допоміжної спецшколи-інтернату і вихованцями духовного православного молодіжного центру міста Лубни. Кожен бажаючий міг придбати вподобану йому річ і, при бажанні, пожертвувати кошти на благодійність. Зібрані у скриньку гроші будуть передані допоміжній спецшколі інтернату міста Лубни.

Ще одна добра справа організаторів та учасників православного фестивалю – з часу проведення минулорічного фестивалю була оголошена благодійна акція «Естафета добрих справ», у якій за рік взяли участь Лубенське, Хорольське благочиння і православне братство свт. Миколая Чудотворця м. Кременчука. Всі кошти, зібрані під час акції, та речі, а це дитячі іграшки, кондитерські вироби, канцелярське приладдя, предмети особистої гігієни, миючі засоби та багато іншого, передані Лубенському районному протитуберкульозному дитячому санаторію та Лубенській допоміжній спецшколі-інтернату.

Від організаторів фестивалю «Православне Посулля» – особлива вдячність всім, хто взяв участь у благодійній акції, не залишився байдужим і надав допомогу дітям, які особливо потребують нашої участі і добра. Акція «Естафета добрих справ» продовжується, кожен бажаючий може взяти в ній участь, зв’язавшись з главою єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді протоієреєм Романом Кулиничем.

Оргкомітет фестивалю «Православне Посулля» висловлює щиру подяку голові відділу у справах молоді при Священному Синоді УПЦ єпископу Обухівському Іоні (Черепанову), вдячність Синодальному відділу у справах молоді при Священному Синоді УПЦ за надання допомоги у проведенні фестивалю. Також велика вдячність меру міста Лубни Олександру Петровичу Грицаєнко та керуючому справами виконавчого комітету Лубенської міської ради Валерію Миколайовичу Доценко. Глибока вдячність всім, хто надав допомогу у проведення фестивалю, а також спасибі всім дітям, колективам-учасникам, священнослужителям за проведену роботу.

До зустрічі на III фестивалі «Православні Посулля» у наступному році!!! Миру і добробуту Україні!!!

  • CAM00476__jpg
  • CAM00493__jpg
  • CAM00528
  • CAM00538
  • CAM00542
  • IMG_3686
  • IMG_3738
  • IMG_3750
  • IMG_3763
  • IMG_3800
  • IMG_3838

 Глава Кременчуцького єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді протоієрей Роман Кулинич