У Кременчуцькій єпархії урочисто відкрито і освячено новий домовий храм

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая 14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, у селі Литвяки Лубенського благочиння відбулося відкриття та освячення домового храму

Очолив святкове Богослужіння та звершив чин освячення благочинний Лубенського благочиння протоієрей Іоанн Кармазенко у співслужінні священиків Лубенського благочиння протоієрея Олександра Бобирьова та протоієрея Романа Кулініча.

Відкриття домового храму стало важливою подією у житті громади села, яка налічує трохи більше 600 жителів. Тепер у них є можливість прийти помолитися у свій храм, вознести молитви до Господа про мир в Україні та благополуччя свого села.

Як зазначає настоятель домового храму протоієрей Роман Кулініч, раніше в селі було три церкви, але ще більше 50 років тому вони були зруйновані під час радянської влади. І тільки тепер завдяки сприянню голови сільської ради с.Литвяки Валерія Ночовного, керуючого справами ТОВ «Агротех-Гарантія» Григорія Моченого, сім'ї Якименко та небайдужих односельців, вдалося після багатьох старань знову відкрити Храм Божий.

Молодіжний відділ єпархії