Психологічна і духовна допомога учасникам АТО

9 березня керівник єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик та Аксенова Тетяна Вікторівна, психолог із «Християнського центру психологічної допомоги», що діє при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі, долучились до роботи Кіровоградського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у психологічній підтримці учасників бойових дій на Сході України в районних центрах і сільських місцевостях

У цей день психологічну і духовну допомогу отримали учасники АТО міста Бобринець. Спочатку було знайомство, після цього священик Андрій Бобрик звершив заупокійну літію за загиблими воїнами. Далі кожен військовий по одному заходили до психологів і отримували кваліфіковану допомогу, також отець Андрій в окремій аудиторії проводив духовні бесіди із бажаючими воїнами та на завершення спілкування дарував їм Священне Писання. Такі виїзні програми будуть звершуватись неодноразово і в інші районні центри Кіровоградщини.

Допомога воїнам АТО

Напередодні Великого посту велике місце у житті вірних Української Православної Церкви Кіровоградської єпархії займають справи милосердя. Громада Новомиргородського благочиння не стала винятком. 8 березня прихожанами Свято-Миколаївського собору м. Новомиргорода й храмів Різдва Пресвятої Богородиці с. Турія та Листопадово було зібрано гуманітарну допомогу українським військовим, що перебувають у зоні АТО. Питаннями збору та співпраці з волонтерами займалися священики Богдан Каплун і Ярослав Кушнірчук. Всього за декілька днів релігійним громадам вдалося зібрати продуктові набори, які стануть у пригоді нашим воїнам. Громада с. Турія надала посильну фінансову допомогу. Священики спільно з прихожанами пообіцяли не зупинятися на розпочатому і в подальшому продовжити підтримувати українську армію.

  • news_big_27251
  • news_big_27252
  • news_big_27254
  • news_big_27257
  • news_big_27305
  • news_big_27306

Молодіжний відділ єпархії