Священик відвідав школу села Мануйлівка Маловисківського району, де поспілкувався зі школярами

3 березня настоятель Свято-Успенського храму смт. Смоліне прот. Олександр Хомич з пастирським візитом відвідав загальноосвітню школу села Мануйлівка Маловисківського району

Батюшка провів бесіду з дітьми молодших класів на тему пʹятої заповіді: про повагу до батьків та старших людей, а для старших класів прочитав лекцію на тему: "Моральні цінності життєві приорітети". Школярі задавали багато запитань, а по закінченні зустрічі з гарним настроєм та посмішками на обличчі розійшлись по уроках.

"Година творчості" у приміщенні Недільної школи ім. свв. Кирила і Мефодія при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі

4 березня у приміщенні Недільної школи ім. свв. Кирила і Мефодія при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі відбулась "Година творчості". Перед працівниками собору і гостями з "Народної академії творчості інвалідів" виступили вихованці Кіровоградської музичної школи №2 ім. Юлія Мейтуса. Ведуча заходу Шелабокова Вікторія Вікторівна зазначила, що діти, граючи на музичних інструментах, передають стан своєї душі. В кінці до присутніх звернувся ключар собору протоієрей Діонісій Буренко. Він побажав слухачам частіше залучатися до мистецтва: "Я переконаний, що сьогодні ви забули про свою буденну рутину і заглибились у чарівний світ скрипки та фортепіано". Захід закінчився співом Многоліття дітям, їх батькам і педагогам!

Потоієрей Діонісій Буренко відвідав свято Масляної у Кіровоградському медичному коледжі ім. Є.Й. Мухіна

10 березня очільник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко відвідав свято Масляної у Кіровоградському медичному коледжі ім. Є.Й. Мухіна. Святкування перед Великим постом показує, що православний український народ радіти та веселитися. Адже невтомний проповідник Євангелія апостол Павло закликає: "Завжди радуйтесь, непрестанно моліться, за все дякуйте" (1Сол.5:16), а преподобний Серафим Саровський навчає: "Радійте поки є час", також великий аскет і подвижник святитель Ігнатій Брянчанінов стверджує: "Похмуре життя не є життям Божим"!

Священики Новомиргородського благочиння провели лекцію у Новомиргородській спеціальній школі-інтернат

10 березня священики Новомиргородського благочиння ієреї Ярослав Кушнірчук і Богдан Каплун відвідали Новомиргородську спеціальну школу-інтернат. Духовенство провело для учнів 8-10 класів лекцію, яка була спрямована на боротьбу з абортами. Учні отримали можливість глибше познайомитися з цією лихом сучасного світу. У ході бесіди було наголошено на тому, що аборт належить до одного з найтяжчих гріхів і тягне за собою порушення заповіді “Не вбий”. За допомогою презентацій було продемонстровано основні етапи розвитку немовляти в утробі матері, наголошено на тяжких наслідках і відповідальності представників обох статей у цьому злочині проти неба й людства. Вихованці інтернату ознайомилися з статистикою абортів в Україні, яка вражає своєю холоднокровністю і масштабами.

Священик Ігор Зубко з пастирським візитом відвідав Голованівську ЗОШ №1

У п’ятницю 11 березня клірик храму на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова смт. Голованівськ священик Ігор Зубко з пастирським візитом відвідав Голованівську ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. В часі візиту отець Ігор познайомився з педагогічним колективом, відвідав шкільний музей української культури та народних звичаїв, поспілкувався з трудовим колективом. Батюшка зауважив, що діти - майбутнє нашої держави, саме тому вони повинні виховуватися на засадах православної віри, яка вчить людину моральних цінностей.
Саме у цей день у школі відбувалися районні змагання по волейболу. Зі школярами с. Перегонівка прибув настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму священик Павло Мельник .

«В здоровому тілі здоровий дух», - говорить нам народна мудрість. Тому перед початком змагань всі разом попросили у Бога благословіння.

  • news_big_27096
  • news_big_27097
  • news_big_27100
  • news_big_27133
  • news_big_27134
  • news_big_27135
  • news_big_27136
  • news_big_27307
  • news_big_27308
  • news_big_27314
  • news_big_27317
  • news_big_27341
  • news_big_27342

Молодіжний відділ єпахії