Священик Іоанн Шемедюк звершив освячення приміщень Педіатричного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні

27 січня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру протоієрей Іоанн Шемедюк освятив приміщення Педіатричного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні

Саме тут учасники молодіжного волонтерського руху «Покров» спільно зі студентами музичного факультету педагогічного університету ім. Володимира Винниченка проводять для дітей вечірні заняття та невеликі концерти живої музики. Окрім цього священик з волонтерами вітають діток і дарують їм подарунки. Тому за останні 2 роки між Свято-Успенським храмом і педіатричним відділенням склалися хороші дружні відносини та плідна співпраця.

Так, 27 січня священик Іоанн Шемедюк на запрошення завідуючої педіатричним відділенням Котарєвої Надії Миколаївни освятив приміщення лікувального закладу. У своєму слові священик побажав скорого одужання хворим дітям, а лікарям Божої допомоги та підтримки, сил, терпіння та наснаги у лікуванні пацієнтів. На завершення священик передав подарунок від Керуючого Кіровоградською єпархією УПЦ архієпископа Кіровоградського іНовомиргородського Іоасафа ікону св. великомученика і цілителя Пантелеімона.

Бесіда з молоддю будинку сімейного типу «Наш дім» на тему: «Вплив сквернослів’я на життя людини»

29 січня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк відвідав дитячий будинок сімейного типу «Наш дім» і поспілкувався з молоддю на тему: «Вплив сквернослів’я на життя людини».

В ході зустрічі молодь з цікавістю переглянула слайди, дізналася історію походження поганих слів, їх первинне використання (цими словами призивали злих духів), причини та наслідки лихослів’я та багато ін. Під час бесіди всі з захопленням переглянули відео «Вплив слів і думок на воду». На завершення всі разом підсумували зміст бесіди і підкреслили, що використання скверних слів дійсно приносить у життя людини справжнє лихо.

Священнослужителі Кіровоградської єпархії взяли участь у літературних читаннях, присвячених 125-літтю Павла Григоровича Тичини

3 лютого в науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського відбулися літературні читання, присвячені 125-літтю Павла Григоровича Тичини, під назвою “Послав я в небо свою молитву”. Захід відвідали священики Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви.

Творчий шлях П.Г.Тичини тривав шість десятиліть. Не був цей шлях простим. Скільки болісних роздумів, переживань, передчуттів нових, не завжди бажаних і гармонійних, нерідко грізних, трагічних змін тривожно пульсує в його віршах, щоденникових записах... Його творчість - неординарна, складна, милозвучна і багатогранна. В ньому органічно переплітався талант живописця, поета й музиканта.

На читаннях образ митця постав у всіх його іпостасях. Ближче познайомитись із перипетіями долі багатогранного митця, багатством поетичного світу, обдаруваннями художника гості змогли завдяки розповідям науковців Григорія Клочека, Олега Поляруша, Марії Фоки, Надії Гармазій.

Мелодії, відтворені студентами Кіровоградського музичного училища, наблизили епоху, в яку жив поет, глибше розкрили образ самого літератора, а виконання хору священиків перенесли слухачів в період юності та молодості поета, адже Павло Тичина вже з ранніх літ співав у церковному хорі.

Перед виступом хору духовенства Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці м. Кіровоград до присутніх звернувся заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру протоієрей Іоанн Шемедюк: «З життя Павла Григоровича Тичини ми знаємо, що майбутній великий поет навчався в Чернігівському духовному училищі та Чернігівській духовній семінарії. Здобуваючи духовну освіту Павло Тичина дуже сильно полюбив церковний спів та красу богослужіння. За свої старання і талант у роки студентства був призначений регентом семінарського хору. Великий старозавітній пророк говорив: «Хваліть Бога в святині Його, хваліть Його на могутнім Його небозводі! … Хваліть його бубном та танцем, хваліть Його на струнах та флейті! Хваліть Його на цимбалах дзвінких, хваліть Його на цимбалах гучних! Все, що дихає, нехай хвалить Господа! Алілуія!» (Пс. 150:1,3-6). І ми бачимо, як Павло Тичина слова хваління Творцю втілював у своєму житті прославляючи Бога своїм голосом і пером». В світлу пам’ять великого митця нашого народу хор священнослужителів Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці виконав ряд церковних піснеспівів: «Непроходимая врата», «Отче наш» та «Дивная и скорая».

  • news_big_26507
  • news_big_26509
  • news_big_26511
  • news_big_26544
  • news_big_26547
  • news_big_26603
  • news_big_26604

 Молодіжний відділ єпархії