Акція «Різдвяний ангел»

В рамках акції «Різдвяний ангел» священики Свято-Благовіщенського храму прот. Євгеній Назаренко та ієрей Іоанн Верескун, разом з настоятелем храму на честь святителя Миколая Чудотворця (пос. Новий) прот. Романом Петренко, завітали до дитячого відділення психіатричної лікарні у селищі Новому, а також до Кіровоградського центру Матері і дитини

Зусиллями прихожан Благовіщенського храму та небайдужих людей, для дітей та дорослих, які перебувають на лікуванні у психіатричній лікарні, були зібрані деякі речі, одяг, іграшки, солодощі та фрукти. Гарний настрій для всіх створював о. Іоанн грою на баяні та співом колядок його помічників.

Батюшки всім висловили святкові вітання і побажання. Тим самим складом завітали до ЗОШ №10 с. Нового, де привітали директора та вчителів, побажали їм міцного, а також Божої допомоги в їх праці і усіх благ!

Святковий концерт у с. Підвисоке

У с. Підвисоке Новоархангельського р-ну відбувся концерт, приурочений до різдвяних свят. На початку концерту зі вступним словом до глядачів звернувся священик Петро Макарук, який розповів присутнім історію різдвяних свят,а також привітав усіх та побажав щоб кожен ішов тим духовним шляхом, про який говорить Священне Писання.

До привітань долучився хор храму Різдва Пресвятої Богородиці, який заспівав декілька колядок,а також хор Будинку культури. Працівники будинку творчості поставили декілька сценок на релігійну тематику.

Свято Різдва

Різдво Христове – одне із найбільших православних свят, яке має свої обряди та традиції. Незмінним символом Різдва є колядки, які лунають у наших храмах, оселях, які дарують нам радість довгоочікуваного свята, новину про прихід Спасителя світу.

Стає вже доброю традицією в нашому районі проводити різдвяний вечір колядок. 17 січня у районному Будинку культури відбулося свято колядки «Нова радість стала».

Відкрив захід організатор свята, його духовний натхненник настоятель храму св. вмч. Димитрія Солунського м. Ульяновка протоієрей Валентин Шевчук. Він привітав усіх присутніх із різдвяними святами, які сповнюють наші серця впевненістю, що ми не забуті Богом, що Господь, Який послав на землю Свого Божественного Сина, пошле нам все потрібне для земного життя і для життя вічного.

Коляда – це Різдво у слові та мелодії, це молитва до Бога. Ми просимо Христа і дякуємо Богу за його любов до людей, ми просимо Його, щоб Він послав мир у нашу країну. Кожна щедрівка та колядка – це благанням про благополуччя в Україні та в усьому світі.

Різдвяну радість прийшли розділити народний аматорський фольклорний автентичний колектив «Надвечірʼя» Лозуватського СБК, народний аматорський фольклорний колектив «Берегиня» Йосипівського СБК, церковний хор храму св. ап. Іоанна Богослова смт. Голованівськ, ансамбль козаків смт. Голованівськ, церковний хор храму св. вмч. Димитрія Солунського м. Ульяновка, вихованці дитячих закладів с. Новоселиця, вихованці недільної школи храму св. вмч. Димитрія Солунського м. Ульяновка.
Концерт був різноманітним: різдвяні історії, вертепи, колядки, віншування – все це було щиро передано людям, які прийшли на свято. Важко виділити когось окремо, окрасою свята були виступи всіх хорових колективів, які прославляли народження Богомладенця Христа різдвяними колядками. Гості свята мали чергову нагоду насолоджуватися гарним мелодійним співом та глибоким духовним змістом різдвяних піснеспівів. Здавалося б, уже багато разів ми слухаємо знайомі з дитинства колядки, але щоразу вони з особливим теплом знаходять відгомін у душі кожного з нас.

Зворушливими були виступи дітей, котрі розказували вірші та співали колядки. Глядачів зачарувала різдвяна костюмована історія новоселицьких маленьких акторів, які разом із матушкою Марією водили хороводи навколо пухнастої ялинки та співали пісень. А скільки щирих, радісних і добрих почуттів вклали хлопчики та дівчатка – учні недільної школи при храмі св. вмч. Димитрія Солунського у підготовку свята, та їхні наставники Дмитро та Євгенія Лісові. До речі, Євгенія – незмінний автор та ведуча сценаріїв усіх свят, у яких беруть участь учні школи. Історія, яку так зворушливо розповіла Євгенія на святі, повела всіх у далекі часи, де звершилося величне диво народження Богомладенця.

А після дійства всі діти, які брали участь у святі, і ті, які прийшли у якості гостей, як і належить, за свої труди отримали солодощі від отця Валентина.

На завершення різдвяного концерту на сцену вийшли всі учасники святвечора. Протоієрей Валентин подякував учасникам свята та вручив пам’ятні грамоти колективам, хто своєю щирою душею допоміг нам відчути радість свята, за неповторний час, проведений в одній духовній родині, за коляду, яка несе тепло, віру у прийдешній день, у силу і міць рідного народу.

Кульмінацією свята стала колядка «Нова радість стала», яку заспівали всі учасники і гості дійства.
Нехай ці різдвяні свята зігрівають серця всіх людей, надихають на добрі справи, а Вифлеємська зоря надасть віри у себе. І дай Боже, щоб на наступний рік, на Різдво, ми славили Бога у колядках у мирній Україні зі спокоєм та впевненістю у майбутнє.

За матеріалами РКП "РВО "Слово і час"

Святковий концерт у с. Клинове

Напередодні свята Богоявлення у с. Клинове Голованівського району відбулася театралізована концертна програма, приурочена до святкування різдвяних свят, - «Різдво Христове - 2016», під час якої вихованці Недільної школи виконали казкову виставу «Різдвяний Дід».

Святковий концерт розпочався зі спільного співу тропаря свята Різдва Христового «Рождество Твое, Христе Боже наш» та привітання присутніх настоятелем місцевого храму священиком Димитрієм Літвіновим.

Після вистави та колядок радісний настрій переповнював усіх, адже кожен бажаючий міг взяти участь у конкурсах та іграх на Різдвяну тематику. Кожний учасник був нагороджений Різдвяним подарунком. На завершення щирі вітання з великим і радісним святом всім присутнім подарував настоятель храму на честь Святого Духа с. Кам’яна Криниця протоієрей Олександр Літвінов, який у своєму слові розкрив сутність, історію та велич свята.

Священик відвідав школу-інтернат с. Рівне, де привітав усіх з Богоявленням

20 січня, в день пам’яті святого пророка Божого Іоанна Хрестителя (другий день Богоявлення) до Рівнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів завітав настоятель місцевого Свято-Покровського храму отець Іоанн Петровці. Він освятив школу, працівників та вихованців Святою водою, побажав миру, здоров’я та добробуту всім присутнім, а також мирного неба в Україні.

Різдвяний концерт у м. Гайворон

17 січня у Районному будинку культури м. Гайворона з благословення благочинного церков Гайворонського округу прот. Романа Формазюка відбувся 4-й щорічний фестиваль колядок «Нова радість». Цьогоріч святкове дійство було представлене досить гарно, адже у фестивалі взяли участь, місцеві хори, аматорські колективи, хори сіл та селищ району, а також гості, котрі прибули з Вінницької області, а також із Ульянівського та Добровеличківського районів.

Святковий концерт розпочався з вітального слова до всіх присутніх протоієрея Романа, який прикликав на всіх Боже благословення та підкреслив сутність колядок, які є вираженням благих почуттів українського народу до народженого Спасителя, адже за досить великий історичний період у свідомості нашого народу колядка сформувалася не лише, як фольклорний твір, а й як молитва, яка здатна привити людині віру.

Після вступного слова хор священнослужителів благочиння: прот. Роман Формазюк, прот. Олександр Бадіон, ієр. Віктор Миколайчук та ієр. Андрій Олексієвець, виконали тропар Різдву Христовому та колядки: «Три славнії царі», «Ой новина, новина!». Під гучні аплодисменти дійство продовжувалося далі виступами хору храму на честь Зачаття Іоанна Предтечі м. Гайворона та багатьох інших самодіяльних колективів.

Загалом було представлено 40 номерів, серед яких були і виступи дитячих та юнацьких колективів: театру « Ровесник» м. Гайворона та юних вокалістів селища Завалля. Чудову сценку поставили дітки із с.Чемерпіль. Лунали найрізноманітніші піснеспіви у виконанні хорових колективів із сіл : Могильне, Таужне, Берестяги, Долинівка, Вікнина, Соломія, Салькове, Казавчин, Завалля, гості із Голованівська та колектив із Добровеличківського району, якому виповнилося 80 років, були і гості із Чечельника. Благочинний Гайворонського округу отець Роман виконав авторську пісню протоієрея Олега Скоблі «Крещенский снег», акомпонуючи собі на гітарі. Після цього до глядачів звернулася керівник Відділу культури і туризму та культурної спадщини РДА Ірина Паршегуба, яка нагородила отця Романа грамотою Відділу культури та подякувала за постійну, як і фінансову, так і духовну підтримку цього традиційного щорічного фестивалю. На святі був присутній голова Районної ради Дмитро Грабовий та інші гості РДА. Під чудові овації виступив всім відомий у районі та за його межами дует «Два крила», а також вихованка Київського інституту культури і мистецтв. Чудову пісню подарувала і солістка театру «Ровесник» Ольга Пароконна. На завершення усі колективи разом із духовенством виконали колядку «Нова радість». Кожен хоровий колектив був нагороджений грамотами та отримав подарунки.

Священики завітали у Центральну районну лікарню м. Гайворон

20 січня благочинний церков Гайворонського округу протоієрей Роман Формазюк разом із священниками району прот. Олександром Бадіоном та ієреєм Віктором Миколайчуком відвідали з хрещенськими вітаннями та різдвяними подарунками Центральну районну лікарню м. Гайворона, де зустрілися із керівництвом та медперсоналом. Після цього священики окропили усі відділення лікарні, поспілкувалися із хворими, бажаючи якнайшвидшого одужання, а також роздали діткам подарунки.

  • news_big_26136
  • news_big_26137
  • news_big_26138
  • news_big_26142
  • news_big_26180
  • news_big_26182
  • news_big_26183
  • news_big_26213
  • news_big_26214
  • news_big_26225
  • news_big_26226
  • news_big_26290
  • news_big_26297
  • news_big_26300
  • news_big_26309
  • news_big_26310
  • news_big_26313
  • news_big_26314
  • news_big_26315
  • news_big_26318
  • news_big_26319
  • news_big_26320
  • news_big_26321

Молодіжний відділ єпархії