Різдвяний вертеп у с. Лозоватка

17 січня 2016 р. у с. Лозоватка Маловисківського р-ну після воскресної Божественної літургії діти, які відвідують недільну школу, для всіх прихожан поставили святкове дійство «Різдвяний вертеп», в якому розповіли про події, котрі відбувалися більше 2000 років тому у невеличкому містечку Віфлеєм

Після вертепу всі учасники та присутні дітки отримали солодкі подарунки.

  • news_big_26327
  • news_big_26328
  • news_big_26329
  • news_big_26330
  • news_big_26333

Молодіжний відділ єпархії

Лекція про шкідливість комп’ютерної залежності у Новомиргородській загальноосвітній школі №1

22 січня у Новомиргородській загальноосвітній школі №1 відбулася лекція для учнів про шкідливість комп’ютерної залежності.

У ході зустрічі ієрей Ярослав Кушнірчук підкреслив, що з комп’ютеризацією з’явилися негативні наслідки цього процесу, який впливає на соціально-психологічне та духовне здоров’я дітей і підлітків. Найпоширенішим з них є таке явище як «комп’ютерна залежність». Священик провів опитування та короткий тест серед учнів для виявлення залежних від цієї пагубної звички, після чого розповів про негативні наслідки та навів сумні приклади залежності від комп’ютерів.

Окремо було наголошено на необхідності використання ІКТ більше з метою поглиблення своїх знань в Священному Писанні, житті святих та прикладів благочестя.

Священики окропили Святою водою Гайворонський машинобудівний технікум

19 січня у день Хрещення Господнього благочинний церков Гайворонського округу прот. Роман Формазюк разом із протоієреєм Олександром Бадіоном та ієреєм Віктором Миколайчуком відвідали Гайворонський Машинобудівний технікум, де окропили Святою водою класи та інші приміщення, поспілкувалися зі студентами, дирекцією.

Батюшки побажали викладачам сили і здоров’я, а учням натхнення і бажання вчитися. У 2014 році при технікумі було створено клуб «Духовність», заняття в якому проходять систематично, вивчаються біблійні істини. Діти також вільно спілкуються з керівником клубу ієреєм Віктором Миколайчуком на різні теми.

Пастирський візит у дитячу школу мистецтв смт. Голованівськ

22 січня 2016 р. настоятель храму на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова смт. Голованівськ прот.Сергій Швая відвідав місцеву дитячу школу мистецтв, де освятив класи і привітав вихователів зі святом Богоявлення та побажав процвітання школі, яке буде виражатись в успішності її учнів.

Священики Гайворонського благочиння завітали у дитячі садочки м. Гайворон

25 січня 2016 р. священики Кіровоградської єпархії: благочинний Гайворонського округу протоієрей Роман Формазюк ат священики благочиння протоієрей Олександр Бадіон та ієрей Віктор Миколайчук відвідали дошкільні навчальні заклади «Калинка», «Веселка», «Дзвіночок» м. Гайворона, де привітали маленьких вихованців, окропили Святою водою приміщення та поспілкувалися з дирекцією та персоналом дитячих садочків, обговоривши перспективи подальшої співпраці.

Отець Роман вручив кожному вихователю та іншим працівникам іконки Божої Матері та побажав міцного здоров`я та допомоги Божої у всіх благих справах.

Благочинний Голованівського округу прот. Михаїл Мельникович завітав у школи смт. Побужжя та с. Капітанка

26 січня 2016 р. настоятель храму на честь святителя Миколая Мир Лікійського Чудотворца смт. Побужжя прот. Михаїл Мельникович з пастирським візитом відвідав навчальні заклади смт. Побужжя і с. Капітанка, де освятив класи і окропив присутніх вчителів і учнів Святою водою і привітав зі святом Богоявленням та побажав вихователям належно виховувати наших дітей на основі християнської моралі, а дітям з належним старанням приймати знання, які дають їм вчителі.

  • news_big_26326
  • news_big_26378
  • news_big_26392
  • news_big_26462
  • news_big_26463
  • news_big_26464
  • news_big_26482

Молодіжний відділ єпархії