Священик Іоанн Шемедюк взяв участь у круглому столі з питань соціалізації дітей з особливими потребами

23 січня відбувся черговий круглий стіл на тему: «Соціалізація дітей з інвалідністю, неохоплені категорії та шляхи вирішення»

Комунальний заклад «Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської у місті Кіровограді ради» у 2015 році розпочав цикл заходів, спрямованих на вирішення питань реабілітації, освіти, соціальної адаптації дітей з особливими потребами та їх батьків.

23 січня відбувся черговий круглий стіл на тему: «Соціалізація дітей з інвалідністю, неохоплені категорії та шляхи вирішення».

Організаторами круглого столу виступили комунальний заклад "Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської в місті Кіровограді ради" та Громадська організація «Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів».

До участі у круглому столі запросили громадських активістів, посадовців, священнослужителів, батьків дітей-інвалідів та освітян.

Під час круглого столу виступив заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк з доповіддю на тему: «Організація та проведення літніх таборів для діток з особливими потребами».

Під час своїх виступів директори шкіл заявили, що учні готові активно долучатись до соціалізації дітей-інвалідів, які виховуються в Центрі. Також на круглому столі були присутні голови Кіровської та Ленінської районних рад, котрі висловили свої слова підтримки у допомозі налаштування продуктивної діяльності «Центру соціальної реабілітації дітей з особливими потребами».

«Асоціація православних сімей» привітала своїх друзів з будинку «Милосердний самарянин»

23 січня представники «Асоціації православних сімей» в черговий раз завітали до своїх друзів з притулку «Милосердний самарянин».

Знову прийшли аби розрадити та підтримати тих, від яких відмовився світ. Цей візит супроводжувався не лише розмовою з одинокими людьми, а й окропленням приміщення і всіх присутніх Хрещенською водою.

Священик Іоанн Шемедюк вітав усіх зі святом Богоявлення, а Наталія та малий помічник Сергій роздавали дідусям та бабусям солодощі.

Після вітання спілкувалися зі своїми старенькими друзями про життя у притулку і про те, що вирує у місті. По дорозі додому зустріли дідуся Колю, який біля будинку пристарілих розчищав територію. Дідусь говорить, що це чоловіча справа, а справжні мужчини у нас є от і працюємо для себе та для гостей, котрі нас будуть відвідувати.

  • news_big_26404
  • news_big_26405
  • news_big_26406
  • news_big_26409
  • news_big_26410
  • news_big_26411
  • news_big_26412

Молодіжний відділ єпархії