Очільник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко зустрівся з вихованцями школи с. Хмельове Маловисківського р-ну

16 грудня очільник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко з просвітительською місією відвідав село Хмельове Маловисківського благочиння

Священик зустрівся з вихованцями та педагогічним колективом місцевої школи. З учнями батюшка розмірковував про повагу до старших та сучасне життя молоді, а з вчителями - про духовно-патріотичне виховання дітей України. В кінці о. Діонісій традиційно подарував у фонд бібліотеки школи набір молодіжних журналів. В цей день батюшка також відвідав Новомиргородську школу-інтернат.

Лекція у технічному коледжі міста Гайворон

16 грудня настоятель храму на честь Зачаття Іоанна Предтечі м. Гайворон протоієрей Роман Формазюк та клірик цього ж храму священик Віктор Миколайчук виступив перед студентами технічного коледжу ІІ-го курсу з лекцією на тему «Життя Святителя Миколая та сучасність».

Після короткого викладу житія святителя, отець Роман розповів кілька історій із недалекого минулого, в яких переконливо довів студентам, що кожна людина, яка звертається в молитві до Бога і Його святих угодників не залишиться не почутою, не залежно від того, в який час вона живе і у які життєві обставини потрапляє.
Також батюшки привітали студентів та всіх присутніх з наступаючим святом – днем пам’яті святителя Миколая, побажали мудрості, натхнення і наполегливості, звернувши також увагу на слова преподобного Серафима Саровського, що «все можливо віруючому».

У с. Лозуватка Маловисківського району розпочала свою діяльність приходська недільна школа

В с. Лозуватка Маловисківського району розпочала свою діяльність приходська недільна школа. Перше заняття відвідало двадцять дітей та п’ятеро дорослих . Настоятель місцевого храму ієрей Іоанн Цупик розповів присутнім про сутність християнства та вклад апостолів в ділі розповсюдження віри Христової.

Виховна година на тему: «Дружба» в ЗОШ с. Підвисоке

В с. Підвисокому Новоархангельського р-ну священик Петро Макарук відвідав місцеву школу та провів виховні години для учнів 6 та 7 класів на тему: «Дружба». Священик наголосив на важливості справжньої дружби. І особливу увагу звернув на слова із Біблії «Друг любить у будь-який час, і як брат з’явиться під час біди» (Притч 17:17).

Священик Іоанн Шемедюк прочитав лекцію в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6

21 грудня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк в Комунальному закладі «Навчально-виховне об’єднання № 6 « Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» прочитав лекцію для учнів 8 класу на тему: «Шанування батьків в контексті Біблії та української художньої літератури».

В ході зустрічі молодь читала та аналізувала твори українських митців: Тараса Шевченка, Павла Грабовського, Олександра Довженка, де були оспівані батьки, велика любов, пошана дітей до своїх неньки і батька. Також був розглянутий погляд Біблії щодо шанування батьків. Зокрема, Господь даючи закон та визначаючи стосунки між людьми на перше місце ставить заповідь, котра говорить про шанування батьків. На прикладі Біблійних історій учні побачили, як Господь може благословляти людину, яка шанує батьків, і як може покарати за непослух та кривдження. На завершення учні разом розповіли, як можна шанувати своїх батьків та у чому саме ця любов може проявлятися.

Лекція для учнів 10-го класу в ЗОШ №6 м. Кіровограда

Заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк в Комунальному закладі «Навчально – виховне об’єднання № 6 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» прочитав лекцію для учнів 10 класу на тему:«Що таке справжня любов? Чим вона відрізняється від закоханості?»

Виховна година з учнями 1-го класу на тему: «Повага до батьків і дорослих людей»

23 грудня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк провів виховну годину учням 1-го класу ЗОШ №29 м. Кіровограда на тему: «Повага до батьків і дорослих людей». Ця тема є актуальною і важливою для дітей шкільного віку, оскільки те, які цінності і моральні якості сім’я, Церква, школа закладе у дитині, принесе у майбутньому відповідні плоди.

В ході зустрічі діти слухали повчання В. Сухомлинського «Склянка води» та твір Валентини Осєєвої «Сини». Також був розглянутий погляд Біблії, щодо шанування батьків. Зокрема, Господь, даючи закон та визначаючи стосунки між людьми, на перше місце ставить заповідь, котра говорить про шанування батьків. На прикладі Біблійних історії учні побачили, як Господь може благословляти людину, яка шанує батьків, а як може покарати за непослух та кривдження. На завершення учні разом розповіли, як саме у наш час можна проявляти пошану та любов до своїх батьків.

Керівник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко з пастирським візитом відвідав Маловисківську гімназію

23 грудня керівник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко з пастирським візитом відвідав Маловисківську гімназію. Батюшка прочитав для учнів лекцію про моральні цінності в житті молоді. Священик Діонісій закликав молодь поважати старших і ставитися до них толерантно, адже грузинська приказка звучить так: "Якщо ти не поважаєш старість - ти недостойний до неї дожити". Потім активна співробітниця Молодіжного відділу єпархії, кіровоградська співачка Оксана Драч, виконала пісні про Батьківщину.

  • news_big_24615
  • news_big_24616
  • news_big_24719
  • news_big_24720
  • news_big_24721
  • news_big_24724
  • news_big_24823
  • news_big_24824
  • news_big_24896
  • news_big_24897
  • news_big_24941
  • news_big_24943
  • news_big_25153
  • news_big_25154
  • news_big_25155
  • news_big_25157
  • news_big_25158
  • news_big_25169
  • news_big_25170

Молодіжний відділ єпархії