Свято-Успенський духовно-просвітницький центр спільно з студентами Кіровоградської Льотної академії організували свято для дітей з сімей учасників АТО, малозабезпечених та багатодітних родин

20 грудня в рамках проведення благодійної акції «Зігрій своїм теплом», з благословення Високопреосвященнішого архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, відбувся урочистий захід, присвячений до дня святого Миколая

Свято було організоване Свято-Успенським духовно-просвітницьким центром, «Центром дитячої та юнацької творчості» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області та студентською радою Кіровоградської Льотної академії для дітей з сімей учасників АТО, малозабезпечених та багатодітних родин. Напередодні заходу студенти Льотної академії провели збір подарунків: солодощів та фруктів.

Під час заходу для діток виступали дитячі вокальні гурти «Атіка» і «Домісолька» з піснями «Ходить по землі святий Миколай», «Я чекаю Миколая» та ін. Вразив і захопив дітвору своїм таночком хореографічний гурт «Веселка». Під час заходу діти мали змогу переглянути виставу дитячого лялькового театру .

В кінці заходу до присутніх звернувся заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк, зазначивши: «День святого Миколая в черговий раз нагадує нам, що ми повинні бути завжди добрими, щирими та милосердними один до одного. В сьогоднішній день святий Миколай завітав до вас і подарував вам подарунки, а тому кожен також повинен бути вдячний йому і не полінуватися прийти у храм та подякувати святому Миколаю Чудотворцю за його любов та милосердя». Привітали діток також студенти Льотної академії та вручили їм подарунки.

У Спасо-Преображенському Кафедральному соборі відбувся святковий захід, присвячений дню святителя Миколая Мир Лікійського Чудотворця

21 грудня у Спасо-Преображенському Кафедральному соборі відбувся святковий захід, присвячений дню святителя Миколая Мир Лікійського Чудотворця.

Студенти медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна підготували історію життя святителя Миколая у віршах, а також співали пісень, присвячених великому Чудотворцю. Потім співробітники Червоного хреста роздали подарунки студентам коледжу і дітям з "Народної академії творчості інвалідів". В кінці ключар собору протоієрей Діонісій Буренко подякував студентам за прекрасний захід і, по благословенню керуючого Кіровоградською єпархією архієпископа Іоасафа, кращим студентам - Сорокіну Володимиру та Глухенькій Катерині, вручив одноразову грошову стипендію ім. святого преподобного Нестора Літописця.

Літургія з сурдоперекладом в день святого Миколая

19 грудня, в день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, з ініціативи керівника єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрея Андрія Бобрика, у Спасо-Преображенському Кафедральному соборі звершувалось особливе богослужіння – Літургія з сурдоперекладом, адже у цей день молились нечуючі люди із Українського Товариства глухих (УТОГ).

Богослужіння перекладав їхній сурдоперекладач Наталя Миколаївна, а в найтаємничіші моменти богослужіння Літургії Інна Лопата, помічниця отця Андрія в місії серед нечуючих, детально їй пояснювала богословське значення. Так мовою жестів доносилися сакральні істини християнської молитви до сердець людей з дефектами слуху. Також слід відмітити, що усі нечуючі люди причастились Святих Христових Таїн. По завершенні богослужіння священик Андрій Бобрик роздав особливим гостям із Українського Товариства глухих святкові гостинці на честь пам’яті святого Миколая.

Пошта вдячності

19 грудня, в день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, керівник єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик, разом із учасниками юнацького клубу «Позитив», який діє при Спасо-Преображженському Кафедральному соборі, реалізували благодійний проект під назвою «Пошта вдячності».

Суть даного проекту полягає у тому, що діти протягом місяця у юнацькому клубі готували власними руками подарунки для своїх батьків у знак вдячності їм за турботу і любов. А в сам день святого Миколая всі учасники юнацького клубу на чолі з отцем Андрієм вирушили разом, як одна сім’я, за адресами батьків кожної дитини, щоб анонімно їм вручити завчасно підготовлені подарунки. Всі підходили до входу, чіпляли подарунок до ручки дверей натискали на кнопку виклику і після цього ховалися, щоб бути не помітними, та спостерігали за тим, як здивовані батьки забирали свій подарунок від святого Миколая. Якщо ж двері не відчинялись, то ми просили незнайому людину, щоб вона представилась як працівник пошти і передала в руки. Хлопцям і дівчатам дуже сподобалось саме у такий таємний спосіб робити щось хороше для батьків. Діти згадали життя святого Миколая і відчули себе справжніми послідовниками добродійності цього угодника Божого.

Доброта творить чудеса

19 грудня керівник єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик разом із волонтерами здійснили казкову мрію онкохворих діток, які лікуються у гематологічному відділені Кіровоградської обласної дитячої лікарні. Саме в цей день всі діти чекають гостинці від святого Миколая. Не залишились без цього чуда і маленькі пацієнти гематологічного відділення. О 6:30 ранку, коли ще всі спали, священик та волонтери принесли подарунки, які були зібрані і куплені за допомогою пожертвувань небайдужих кіровоградців, і таємно поклали їх біля подушки кожної дитини.

Після цього волонтери розійшлися по своїх справах: хто на роботу, а хто на навчання. Але всі вони були дуже радісними від того, що стали для когось казковими миколайчиками.

Священик відвідав свято у дошкільному навчальному закладі смт. Смоліне

17 грудня настоятель Свято-Успенського храму смт. Смоліне прот. Олександр Хомич відвідав місцевий дошкільний навчальний заклад, де був присутній на дитячому святі, приуроченому до дня святого Миколая.

Маленькі вихованці створили справжню святкову атмосферу, прикрасивши її своєю виставою. По закінченню свята священик привітав дітей та вихователів з особливим в житті кожного з нас святом - Днем святого Миколая. Батюшка нагадав малечі, що тільки слухняні діти приносять радість і батькам, і Богу, і святому Миколаю. А за слухняність від святого всі очікують подарунків. На згадку про зустріч і в знак благословення о. Олександр подарував усім присутнім іконочки.

Вітання з днем святого Миколая в Кіровоградській обласній дитячій лікарні

18 грудня, з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, в рамках проведення благодійної акції «Зігрій своїм теплом», організованої Свято-Успенським духовно-просвітницьким центром, прот. Іоанн Шемедюк спільно з учнями ЗОШ №6 завітали в Кіровоградську обласну дитячу лікарню для того, щоб привітати хворих діток зі днем святого Миколая.

Напередодні свята учні ЗОШ №6 збирали подарунки: солодощі, канцтовари, книжки, розмальовки, іграшки. Благодійники завітали до педіатричного та кардіологічного відділень. Спочатку з вітальним словом звернувся прот. Іоанн Шемедюк. Священик передав вітання від керуючого Кіровоградською єпархією архієпископа Іоасафа та розповів про життя святителя Миколая Чудотворця. Після цього було представлене музичне вітання від учнів школи. Серед вітань лунали пісні, загадки, а також святкові вірші. На завершення священик спільно з учнями вручили дітям подарунки. Всього привітали близько 40 діток.

Священик та учасники православного волонтерського руху «Покров» привітали зі святом святого Миколая дітей з особливими потребами

18 грудня, в рамках проведення благодійної акції «Зігрій своїм теплом», заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк спільно з учасниками молодіжного волонтерського руху «Покров» завітали на свято до «Центру соціальної реабілітації дітей з особливими потребами». Захід організували: Громадська організація батьків та дітей з особливими потребами «Серце матері» та колектив Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. На початку заходу священик Іоанн Шемедюк привітав дітей з наступаючими святами та передав вітання від архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа.

Свято Миколая – одне з найочікуваніших свят для дітвори. І в цей день більш ніж півсотні особливих дітлахів «Центра соціальної реабілітації» розважалися, плескали в долоні, сміялися, ставали учасниками різноманітних ігор. Однак найбільшого щастя малечі доставило спілкування з гостями та обійми святого Миколая, який особисто, разом з волонтерами, вручав кожній дитині подарунки. Малюкам настільки сподобалось дійство, що на деякий час всі дорослі забули про свої турботи і насолоджувалися щирим дитячим сміхом. Є надія, що цей день приніс діткам щастя та віру в чудеса.Загалом в «Центрі соціальної реабілітації» привітали близько 50 дітей.

Священики храму Благовіщення Пресвятої Богородиці розпочали вітання з днем святого Миколая

Священики храму Благовіщення Пресвятої Богородиці почали вітати жителів міста та району зі святом Миколая архієпископа Мир Лікійських Чудотворця.

Взагалі за давньою традицію привітання та святкування цього величного для всього православного народу, а особливо для діток, свята починались з 17 грудня і тривали три дні. Тому 17 грудня священик Іоанн Верескун відвідав першокласників школи №25, котрих він благословив іконою святителя Миколая, яку подарував від Благовіщенського храму для класу. Також батюшка передав дітям подарунки від святого Миколая та батьківського комітету. Ще в цей день о. Іоанн для першокласників провів невеличкий, але дуже важливий урок — навчив молитися за своїх батьків. Потім о. Іоанн привітав учнів школи №7, де виступив з невеличким концертом святкових пісень та грою на баяні.

Також невеличкий концерт священик зіграв і для учнів Кіровоградського Вищого Професійного Училища №4, котрим щиро побажав самим отримати радість у наступаючих святах, а також подарувати радість іншим.
Настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці протоієрей Євгеній Назаренко в свою чергу побував у дитячому відділенні психоневрологічної лікарні, що знаходиться у селищі Новому. Для дитячого відділення силами прихожан Благовіщенського храму було зібрано суттєву кількість дитячого одягу, а ще всім присутнім в цей день у відділенні також були вручені солодощі від святого Миколая. На території лікарні існує Соціальний Центр Матері і Дитини, куди також завітав о. Євгеній з привітаннями та солодкими подарунками.

В кінці візиту до лікарні о. Євгеній та його помічники завітали до 7-го відділення, по словам медперсоналу — найнужденнішого, тому що у цьому відділенні знаходяться люди, які хворіють на туберкульоз. Цим людям також були передані одяг і солодощі від прихожан Благовіщенського храму. Варто зазначити, що о. Євгеній разом з дияконом Миколаєм Чумаченко благословляли приміщення лікарні та Центру Матері і Дитини іконою святителя Миколая Чудотворця, яка написана та освячена на святій горі Афон, і яка була привезена духовенством з Благовіщенського храму. Священносулжителі окропляли приміщення і присутніх Святою водою.

Будемо не забувати і прагнути, щоб у ці святкові дні радість святкування отримали люди, які дійсно цього потребують! Також будемо сподіватись, що наступаючі Різдвяні свята, а з ними і акція «Різдвяний Ангел», принесуть ще більше радості тим, кому вона дуже потрібна!

Священик привітав подарунком дітей позбавлених батьківського піклування

19 грудня 2015 р., в день пам’яті святителя Миколая Мир Лікійського Чудотворця, співробітник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Миколай Чепура на прохання виховної корпорації передав дітям позбавленим батьківського піклування будинку напівсімейного типу «Наш дім» набір посуду. Вихователі та вихованці закладу щиро дякували за святковий подарунок.

Святкове дійство у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова смт. Голованівськ

20 грудня 2015 р. в храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова смт. Голованівськ по завершенні Божественної літургії до уваги прихожан була представлена сценка присвячена до Дня святителя Миколая Чудотворця. Головна ціль виступу – донести до батьків про важливість виховання своїх дітей на засадах євангельської моралі . Сценку підготували учні недільної школи. По завершенні святкового дійства настоятель храму прот. Сергій Швая разом з прихожанами обговорили значення в сьогоднішній день виховання власних дітей на особистому прикладі християнського життя. В завершення всім присутнім були вручені ікони Живоначальної Трійці з благословенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Святкування дня пам’яті святителя Миколая у с. Лозуватка Маловисківського р-ну

19 грудня у с. Лозуватка Маловисківського р-ну після Божественної лiтургiї відбувся виступ нещодавно заснованої недільної школи. «Миколаю, Миколаю! Всi на тебе ми чекаєм!», - саме таку назву мало це творче дійство, яке було приурочене до дня пам’яті святителя Миколая Мир Лікійського Чудотворця . Відразу пiсля виступу настоятель храму привiтав всiх прихожан i дiтей зi святом.

В своєму слові отець Іоанн насамперед звернув увагу на те, що Святитель Миколай завжди перебуває з нашим народом, допомагає нам у житті та справі спасіння, вiн завжди поспiшає на допомогу до тих, хто кличе його. Подякувавши дiтям недiльної школи за виступ, священик вручив святкові подарунки.

У селі Підвисоке відбувся концерт «Радо внуки зустрічають, з Миколаєм вас вітають»

У селі Підвисоке Новоархангельського р-ну відбувся концерт, на якому діти вітали своїх бабусь і дідусів з днем святого Миколая . Також зі словом до присутніх звернувся свящ. Петро Макарук, який привітав усіх з цим великим святом і вручив іконки святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських Чудотворця.

Свято святителя Миколая Чудотворця в с. Підвисоке Новоархангельського району

В день пам’яті святителя Миколая Чудотворця у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Підвисоке Новоархангельського району під час Літургії всі діти прийняли Святі Таїнства Тіла і Крові Христової. Після богослужіння діти розповідали вірші про святого Миколая, а настоятель храму ієрей Петро Макарук подарував усім діткам подарунки. Подарунки також були передані багатодітним сім’ям.

Свято святителя Миколая Чудотворця в с. Небилівка Новоархангельського району

В день пам’яті святителя Миколая Чудотворця у Храмі св. ап. і єв. Іоанна Богослова с. Небилівка Новоархангельського району відбулось богослужіння, після якого свящ. Петро Макарук роздав дітям подарунки і привітав усіх зі святом. Також після богослужіння батюшка провів бесіду з прихожанами на тему: «Добро та милосердя в нашому житті».

Престольне свято святителя Миколая у м. Новомиргород

19 грудня 2015 року, у день пам’яті святителя Миколая Мир Лікійських Чудотворця, по благословенню архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, протоієрей Діонісій Буренко взяв участь у святкуванні престольного свята у Свято-Миколаївському соборі міста Новомиргород. Спочатку було відслужено водосвятний молебень. Божественну літургію очолив благочинний Новомиргородського округу протоієрей Миколай Чутора. Йому співслужив голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко. Після Хресного ходу діти недільної школи показали сценку про святителя Миколая. В кінці дійства священик Діонісій привітав тезоіменитого настоятеля храму протоієрея Миколая з іменинами та виголосив традиційне многоліття.

Вітання з днем св. Миколая дітей гематологічного та неврологічного відділень

20 грудня, в рамках проведення благодійної акції «Зігрій своїм теплом», організованої Свято-Успенським духовно-просвітницьким центром, прот. Іоанн Шемедюк спільно з волонтером Андрійчуком Петром завітали до гематологічного та неврологічного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні. Напередодні свята учні ЗОШ №6 зібрали для діток подарунки: солодощі, канцтовари, книжки, розмальовки, іграшки.

Священик передав вітання від керуючого Кіровоградською єпархією архієпископа Іоасафа та привітав батьків та хворих діток зі святом і побажав, щоб святий Миколай по-справжньому допоміг кожному у житті. Загалом передали 30 подарунків для дітей.

Учасники волонтерського руху «Покров» привітали зі святом св. Миколая діток сиріт

20 грудня, в рамках проведення благодійної акції «Зігрій своїм теплом», учасники молодіжного волонтерського руху «Покров» завітали на свято до «Центру соціальної реабілітації дітей» та привітали дітей-сиріт зі святом святого Миколая. Напередодні волонтери збирали подарунки: іграшки, машинки, дитячі книжечки, розмальовки. В неділю після Богослужіння молодь завітала до сиротинця і поклала малечі гостинці під подушку.

Радість дня святого Миколая завітала і у Троянському територіальному центрі соціального обслуговування

20 грудня вихованці Недільної школи при храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці с. Клинове, разом з настоятелем храму ієреєм Димитрієм Літвіновим, відвідали Троянський територіальний центр соціального обслуговування, де привітали людей похилого віку зі святом Миколая архієпископа Мир Лікійських Чудотворця.
Після вітального слова та молитви, священик розповідав присутнім цікаві та повчальні історії, а також про чудеса з житія святителя, які діти ілюстрували пантомімами.

В цей день дідусям і бабусям школярі ще передали одяг, продукти та солодощі, зібрані прихожанами церкви села Клинове, а батюшка поповнив фонд бібліотеки корисною духовно-моральною літературою.

Священик привітав діток смт. Побужжя з днем пам’яті святителя Миколая Чудотворця

На запрошення завідуючої бібліотеки смт. Побужжя настоятель місцевого храму прот. Михаїл Мельникович відвідав позакласний урок 4-го класу, який проходив у місцевій бібліотеці і був присвячений дню пам’яті святителя Миколая Чудотворця. По завершенні святкового дійства до присутніх звернувся зі словом о. Михаїл, котрий розповів про життя святого Миколая і про його молитовне заступництво за дітей. На завершення батюшка вручив подарунки та іконки всім присутнім.

Престольне свято у смт. Побужжя

В день пам’яті святителя Миколая Чудотворця в смт. Побужжя відбулась святкова Божественна Літургія з нагоди храмового свята. Богослужіння очолив благочинний Голованівського округу і настоятель храму прот. Михаїл Мельникович. Йому співслужив прот. Василій Філіп. По завершенні Літургії о. Василій з вітальним словом звернувся до прихожан, яких в цей день був повний храм. Після проповіді відбувся святковий концерт , в якому взяли участь педагогічний колектив місцевої музичної школи та учні Побузької ЗОШ. В завершення концерту прот. Михаїл вручив грамоти всім учасникам святкового дійства і роздав присутнім дітям подарунки

Престольне свято святителя Миколая в смт. Нове

В день пам’яті святителя Миколая Чудотворця в смт. Нове м. Кіровограда відбулась святкова Божественна Літургія з нагоди храмового свята. Богослужіння очолив настоятель храму прот. Роман Петренко. Йому співслужили прот. Костянтин Шпудейко та прот. Олександр Кривко. Після прочитаного Євангелія прот. Олександр Кривко звернувся до прихожан та гостей з проповіддю, в якій розповів про історію свята. По завершенні Літургії о. Роман у вітальному слові наголосив, що в день святителя Миколая не тільки потрібно чекати подарунків, а і робити добрі справи. Після проповіді відбувся святковий концерт , в якому взяли участь учні недільної школи храму, а також молодіжний клуб «Лови момент», який очолює прот. Сергій Новак. По завершенню концерту прот. Роман роздав присутнім дітям подарунки.

В цей день настоятель храму святителя Миколая прот. Роман та ключар Успенського храму м. Кіровограду прот. Сергій Новак, разом з учасниками клубу «Лови момент», відвідали центр «Матері та дитини» в сел. Новому, привітали мам та дітей, і роздали подарунки.

Святкування у с. Перегонівка: «Святий отче Миколай нам усім допомагай»

В день пам’яті святителя Миколая Мир Лікійського Чудотворця у селі Перегонівка Голованівського району відбувалися різноманітні святкові дійства.

Найперше, всі помолилися у храмі за Божественною літургією, під час якої близько ста дітей з’єдналися з Господом у Таїнствах Сповіді та Причастя. Всі віруючі (і діти, і дорослі) єдиними устами і єдиним серцем помолилися за мир на нашій Батьківщині. Після Літургії діти отримали солодкі подарунки від святого Миколая. Дитяча радість була безмежною.

Також, у цей святковий день біля школи села Пергонівка відбувся флеш-моб, де дітвора утворила слово "МИР" і цим показала, що бажає усім мирного неба над головою та внутрішнього миру у серці.

Цього ж дня православний молодіжний волонтерсько-місіонерський клуб "НАДІЯ Є" подарував два міні концерти для дітей дитсадочку та школяриків початкових класів, а також для людей похилого віку в будинку пристарілих. І дітвора, і дідусі та бабусі – всі, як один, відчули радість свята. «Будьте,як діти, - каже Христос, - бо таких є Царство Небесне».

Священики м. Новомиргорода протоієрей Миколай Чутора та ієрей Ярослав Кушнірчук взяли участь у святкових заходах до Дня святого Миколая

18-19 грудня священики м. Новомиргорода протоієрей Миколай Чутора та ієрей Ярослав Кушнірчук взяли участь у святкових заходах до Дня святого Миколая. Зокрема, протоієрей Миколай Чутора відвідав Центр дитячої та юнацької творчості та Нововомиргородську спец-школу інтернат. Ієрей Ярослав Кушнірчук відвідав Новомиргородську спеціальну школу-інтернат І-ІІІ ст. для глухих дітей. Священики привітали дітей з Днем святого Миколая. У своїх словах батюшки розповіли про цього великого чудотворця як одного із найшановніших святих нашого народу та побажали, щоб у дитячих серцях завжди був мир і тепло. Після привітань священики подарували закладам на молитовну згадку ікони святителя Миколая.

Священик завітав у дошкільні навчальні заклади смт. Голованівськ

22 грудня 2015 р. вихованці недільної школи храму на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова смт. Голованівськ, відвідали місцеві дитячі садочки, де привітали найменших жителів Голованівська. До уваги дітей було представлено сценку присвячену дню святого Миколая, в якій розповідалось про життя цього угодника Божого. Головною ціллю виступу було донесення до дітей доступним способом про дружні відносини між собою і про повагу до старших. На завершення святкових дійств до присутніх вихованців і вихователів звернувся настоятель храму на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова прот. Сергій Швая. У своєму слові він подякував усьому колективу за належне виховання наших дітей, а також привітав з минувшим Днем святого Миколая і наступаючим Різдвом Христовим. В кінці для дошкільних навчальних закладів було подаровано ікони, а малечі солодкі подарунки.

Свято Миколая Чудотворця у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Кіровограда

У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Кіровограда відбулися урочистості. Взагалі у нашому народі це свято завжди асоціювалось із радістю, дитячими посмішками та веселощами, тому цього дня після звершеної святкової Божественної літургії до храму з поздоровленнями завітали учні Недільної школи на честь святої праведної Єлисавети, при Благовіщенському храмі.

Діти подарували усім присутнім чудові пісне співи, присвячені святому Миколаю. На всіх присутніх у храмі дітей чекали подарунки. Також в цей день особливо вітали тезоіменитих: клірика храму диякона Миколая Чумаченка, старости храму Миколая Миколайовича Короленка, та охоронця Миколая Івановича. Після вітань настоятелем храму протоієреєм Євгенієм Назаренко був звершений водосвятний молебень з акафістом до святителя Миколая. Також о. Євгеній завітав і поздоровив фармацевтів та провізорів одного з закладів лікувального комплексу «Ацинус». А перед вечірнім богослужінням о. Євгеній з помічниками відвідали Лелеківське кладовище, благодатну могилку подвижника благочестя нашої землі ієрея Миколая Трубіна, де молитовно поздоровили його з іменинами, відслуживши заупокійну літію. Отець Іоанн Верескун, разом з активною молоддю Недільної школи, також дарували в цей день радість людям, яких відвідали у неврологічному відділенні третьої лікарні міста, а також пансіонаті геріатричного неврологічного відділення, що на Кущівці.

Священик та активна молодь храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці м. Кіровограда завітали до хворих

Представники активної молоді храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці м. Кіровограда завітали до хворих, що перебувають вдома, зокрема і тих, які є пацієнтами неврологічного відділення міської лікарні №3 та Кіровоградського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням. Кожен мав змогу молитовно звернутись до святого Миколая та отримав невеличкий, солодкий подарунок.

  • news_big_24617
  • news_big_24618
  • news_big_24619
  • news_big_24623
  • news_big_24677
  • news_big_24679
  • news_big_24681
  • news_big_24682
  • news_big_24689
  • news_big_24690
  • news_big_24694
  • news_big_24701
  • news_big_24702
  • news_big_24703
  • news_big_24833
  • news_big_24839
  • news_big_24845
  • news_big_24852
  • news_big_24853
  • news_big_24854
  • news_big_24860
  • news_big_24861
  • news_big_24866
  • news_big_24867
  • news_big_24868
  • news_big_24876
  • news_big_24877
  • news_big_24879
  • news_big_24886
  • news_big_24887
  • news_big_24890
  • news_big_24892
  • news_big_24893
  • news_big_24910
  • news_big_24911
  • news_big_24933
  • news_big_24935
  • news_big_24937
  • news_big_24939
  • news_big_24940
  • news_big_24944
  • news_big_24946
  • news_big_24948
  • news_big_24951
  • news_big_24954
  • news_big_24955
  • news_big_24957
  • news_big_24964
  • news_big_24965
  • news_big_24966
  • news_big_24984
  • news_big_24985
  • news_big_24986
  • news_big_24992
  • news_big_25002
  • news_big_25003
  • news_big_25005
  • news_big_25010
  • news_big_25012
  • news_big_25016
  • news_big_25017
  • news_big_25018
  • news_big_25019
  • news_big_25022
  • news_big_25074
  • news_big_25075
  • news_big_25081
  • news_big_25091
  • news_big_25093
  • news_big_25094
  • news_big_25098
  • news_big_25099
  • news_big_25111
  • news_big_25116
  • news_big_25120
  • news_big_25133
  • news_big_25134
  • news_big_25138
  • news_big_25139
  • news_big_25141
  • news_big_25142
  • news_big_25145

 Молодіжний відділ єпархії