Божественна літургія із сурдоперекладом

29 листопада, з ініціативи керівника єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрея Андрія Бобрика та Блощинської Анни Андріївни викладача мови жестів Київської духовної семінарії, при підтримці протоієрея Діонісія Буренко керівника Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії, а також при активній співпраці протоієрея Миколая Чутори благочинного Новомиргородського округу і священика Ярослава Кушнірчука, вперше у Новомиргороді відбулася Божественна літургія із сурдоперекладом для нечуючих дітей зі спеціалізованої Загальноосвітньої школи-інтернат I-II ступенів (для глухих)

О 9:00 у Свято-Миколаївському соборі м. Новомиргорода було звершено Літургію, яку перекладали на мову жестів. Переклад звершувала Блощинська Анна Андріївна та студенти семінарії. Вперше діти з вадами слуху молилися за Божественною літургією. Проповідь виголосив священик Андрій Бобрик на тему Євангельського читання про апостола Матфея і милосердного самарянина.

По завершені богослужіння отець Ярослав домовився із адміністрацією школи про подальшу співпрацю і залучення нечуючих дітей до внутрішньоцерковного життя.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації Київської духовної академії і семінарії за місіонерську діяльність серед нечуючих людей України.

Зустрічі молоді зі священиком

29 листопада, в черговий раз, при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі відбулася зустріч молоді зі священником Андрієм Бобриком керівником єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння.

За круглим столом всі обговорили актуальні теми, пов’язані з антицерковною пропагандою. Молодь мала можливість задати запитання священику, обсудити волонтерську діяльність для тих людей, які потребують допомоги. Такі зібрання проводяться кожної другої неділі о 16:00. Наступної зустрічі планується обговорення тем: «Сенс життя», «Страждання і скорботи – особистий хрест чи наслідки персональних помилок?», та багато іншого.

За детальною інформацією звертайтесь за номером телефону:

097-675-09-72 – священик Андрій Бобрик.

«Зроби парк чистим»

28 листопада православно-юнацький клуб «Лови момент» долучилися до акції «Зроби парк чистим», організованої Свято-Успенським духовно-просвітницьким центром.

Акція тривала декілька днів та була організована з метою формування у молодого покоління правильного відношення до навколишнього довкілля. Адже, в обов’язок християн входить також і піклування про навколишнє середовище, яке своєю гармонією свідчить нам про Мудрість Творця. Після клопіткої і насиченої роботи молодь влаштувала у трапезній кімнаті чаювання.

Відвідини краєзнавчого музею

29 листопада вихованці недільної школи при Свято-Успенському храмі Кіровограда відвідали Кіровоградський обласний краєзнавчий музей.

В ході екскурсії дітвора відвідала наступні виставки: палеонтологічна колекція, археологічні знахідки трипільської, кіммерійської та скіфської культур, колекція зброї, меморіальні речі та архіви відомих земляків, колекція старожителів Олександра Ільїна та інші.

За невеликий час перебування в музеї малеча перенеслася у різні віхи історії елисаветградської землі.
Перед нашим зором постали: речі, які використовували люди різних етнічних культур, що проживали на території нашого краю, у своєму побуті; останки древніх тварин (зуб мамонта); документи часів існування величної Елисаветградської фортеці; література, яка вийшла з-під пера наших відомих городян; сакральні богослужбові речі.
Плекаємо надію, що підростаюче покоління буде бережно відноситися до здобутків минулого та правильно віднесеться до уроків історії, щоб в майбутньому побудувати міцну та квітучу державу.

Вихованці недільної школи міста Новомиргорода провели виховний захід по вшануванню пам’яті жертв голодоморів

29 листопада вихованці недільної школи міста Новомиргорода організували і провели виховний захід по вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Під керівництвом ієрея Ярослава Кушнірчука, діти показали трагедію українського народу в 1932-1933 р., а також місце віри й молитви в житті нашої багатостраждальної нації. У ході заходу увагу було акцентовано на тому, що саме віра в Бога допомагала в ті страшні і люті часи. Діти підготували виставу, яка, на прикладі образів злих і добрих сил, молитви і надії на Всевишнього, допомогла зрозуміти наскільки Бог перебуває близько біля людей у часи особливих страждань та випробувань.

Священик зустрівся з учнями старших класів Новоархангельського навчально-виховного комплексу

30 листопада в.о. благочинного Новоархангельського округу протоієрей Василій Дубина провів зустріч з учнями старших класів Новоархангельського навчально-виховного комплексу "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія".

Під час розмови священик розповів про християнське відношення до батьків та вічні цінності людського життя. На протязі всієї бесіди слухачі мали можливість ставити питання та отримувати відповіді. Спілкування школярів з духовенством завжди в серці пробуджує бажання творити добро.

  • news_big_24090
  • news_big_24092
  • news_big_24098
  • news_big_24099
  • news_big_24101
  • news_big_24115
  • news_big_24123
  • news_big_24127
  • news_big_24128
  • news_big_24130
  • news_big_24148

Молодіжний відділ єпархії