Міжнародний День дитини з обмеженими можливостями

3 грудня керівник єпархіального відділу Благодійності та Соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик взяв участь в урочистих заходах присвячених міжнародному «Дню дитини з обмеженими можливостями», які проходили в актовій залі Кіровоградської наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського

Урочистий захід розпочався офіційною частиною, під час якої надавались слова привітання гостям, котрі підтримують розвиток дітей з обмеженими можливостями.

Священик Андрій Бобрик у своєму виступі побажав заступництва Божої Матері, вірності тим моральним категоріям, які проповідував Ісус Христос, адже саме вони роблять людину повноцінною, а не фізичне здоров’я. Батюшка також побажав успіхів і великих досягнень в житті.

Служіння сонячним дітям

2 грудня, в черговий раз, керівник єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик, разом із волонтерами Уляною і Ольгою, відвідали діток-аутистів реабілітаційного центру денного перебування.

В цей день для їх був підготовлений урок про зимуючих птахів, їхнє життя в природі. Діти мали можливість розмалювати силуети таких птахів, нагодувати їх горобиною (малювання ягід пальчиковими фарбами), створити оперення методом наклеювання вати і насіння на картонну основу, зліпити з солоного тіста гніздечка для птахів-зимувальників і пригостити їх зерном (різноманітні крупи).

Крім того, що ці завдання дарують діткам безліч задоволення, водночас сприяють розвитку дрібної моторики пальців, відчуття фактури, аналізу і розвитку уваги, мислення, ознайомлення із різноманітними матеріалами. В кінці уроку вихователі і дітки разом з волонтерами сіли у коло дружби, щоб пограти в гру «Дякую». Лунала тиха спокійна мелодія, кожен один одному передавав м’який кубик і казав слова вдячності, або просто виражав очима. Це було гарним підсумком і завершенням чудового дня в центрі реабілітації.

Свято радості для дітей, які цього потребують

3 грудня керівник єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик, разом із дружиною Уляною, майстринею техніки аквагрим Юлею Орловою і волонтером YMCA-Kids Іриною Вовк, організували для діток гематологічного та очного відділення Дитячої обласної лікарні справжнє свято, присвячене Міжнародному Дню дитини з особливими потребами.

Розпочалося все з казкового майстер-класу малюнків на воді в техніці Ебру від Ірини Вовк. Діти із цікавістю спостерігали за незвичайним дійством, а згодом і самі стали учасниками цього. Захопленню не було меж! Фантастичний аквагрим ще більше підняв настрій хворим діткам та батькам.

Завдяки Юлії, кожен міг перевтілитися в прекрасну принцесу або казкового героя і це дуже тішило. Чекаючи своєї черги аквагриму та творчих експериментів на воді, діти мали можливість створити новорічну аплікацію і сповна відчути наближення зимових свят. Із прекрасними враженнями і чудовим настроєм, із щирою вдячністю діти та батьки проводжали волонтерів. Від цього ставало приємно і тепло на душі.

  • news_big_24171
  • news_big_24173
  • news_big_24184
  • news_big_24185
  • news_big_24187
  • news_big_24195
  • news_big_24199

Молодіжний відділ єпархії