Акція: «Подаруй радість перехожим» від учнів Недільної школи ім. св. прав. Єлисавети при Свято-Благовіщенському храмі

Активна молодь недільної школи при храмі Благовіщеня Пресвятої Богородиці провела вуличну акцію під назвою: «Подаруй радість перехожим!»

 

Суть акції полягала в тому, що діти роздавали всім зустрічним перехожим власноруч виготовлені листівки зі «смайликами» та побажаннями…

В результаті всі, хто взяли участь у акції (і діти, і перехожі) отримали величезну кількість позитивних емоцій та радості. У молоді вийшло все чудово, мета акції принесла бажаний результат!

Молитовна підтримка майбутніх матерів та персоналу міського пологового будинку №1 м. Кіровоград

9 грудня голова Свято-Успенського духовно-просвітницького центру, протоієрей Сергій Новак, звершив молебень у відділенні патології вагітності міського пологового будинку №1.

Перед богослужінням священик звернувся до присутніх зі словом євангельської проповіді. У повчанні отець Сергій вказав на практичну сторону притчі «Милосердний самарянин», яка виводить християнство за межі просто філософії та поставив акцент на спасительному значенні Самарянина-Христа та Гостиниці-Церкви у нашому земному житті. Саме таке сприйняття віри не дозволяє Православ’ю бути на одній орбіті з різними філософськими течіями та різного роду філантропічними закладами.

По благословенню Високопреосвященнішого владики Іоасафа молитовна кімната відкрита щоденно с 9.00 до 15.00, а молебні звершуються щонеділі по середам о 11.00. В кімнаті знаходяться православні святині : чудотворна ікона Божої Матері “Утоли моя печали” та ікона свт. Пітирима Тамбовського з часткою його мощей.

Православний волонтерський рух «Покров» відвідав дітей сиріт

15 грудня учасники православного молодіжного волонтерського руху «Покров» відвідали дітей-сиріт в «Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей».

Незважаючи на те, що підопічних було набагато менше ніж зазвичай, зустріч подарувала багато позитивних емоцій.

Цього разу волонтери навчали дітей правилам дорожнього руху. Свій навчальний урок будували за принципом наочного засвоєння дітьми інформації і тому для дітей підготували цікаву презентацію.

На завершення всі разом переглянули та обговорили пізнавальний мультфільм «Азбука здоров’я».

В гостях у дітей з особливою долею

15 грудня учасники молодіжного волонтерського руху «Покров» завітали до «Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів».

Перед новорічними та Різдвяними святами діти разом з волонтерами малювали та ліпили з пластиліну ялинку та одягали її в найкращі іграшки, зроблені своїми руками. Дітвора змогла поринути у світ справжнього свята та зробити подарунки для своїх батьків.

Молодіжна православна організація «Покров» долучилася до акції «Зроби парк чистим»

Учасники православного молодіжного волонтерського руху «Покров» долучилися до акції «Зроби парк чистим», організованої Свято-Успенським духовно-просвітницьким центром.

Акція тривала декілька днів та була організована з метою формування у молодого покоління правильного відношення до навколишнього довкілля, адже в обов’язок християн входить також і піклування про навколишнє середовище. Після клопіткої і насиченої роботи молодь влаштувала у трапезній кімнаті чаювання, де всі разом відпочили та спілкувалися.

Волонтерський рух «Покров» та студенти музичного факультету Університету ім. Володимира Винниченка провели музичну терапію в Кіровоградській обласній дитячій лікарні

10 грудня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк, разом з молодіжним волонтерським рухом «Покров» та студентами музичного факультету Університету ім. Володимира Винниченка, відвідали Кіровоградську обласну дитячу лікарню.

Волонтери завітали до діток з педіатричного та кардіологічного відділень. Цього разу, окрім бесіди з священиком та проведених ігор для дітей, які проходять лікування, волонтерами та студентами, на чолі з заступником по виховній роботі музичного факультету Гайдай Ларисою Володимирівною, була організована музична терапія. Спочатку було традиційне знайомство, після якого священик провів з дітьми бесіду на тему: «Чому ми повинні шанувати своїх батьків?».

По завершенні спілкування був представлений невеликий музичний концерт, під час якого діти могли насолоджуватися звуками гітари, скрипки, саксофона, а також чудовими вокальними номерами. Діти та батьки були захоплені і дуже вдячні за добрі справи молодих людей, за гарну і чарівну музику, котру вони змогли почути та насолодитися у стінах лікарні.

Благодійний проект «Зігрій радістю дитяче серце»

11 грудня був реалізований проект відділу Благодійності і Соціального служіння Кіровоградської єпархії під назвою: «Зігрій радістю дитяче серце».

Суть даного проекту полягає у тому, щоб через принесену радість і море позитивних емоцій, душевно зігріти дітей з особливими потребами увагою та щирістю.

В цей день при допомозі аніматорів, котрих запросив керівник відділу протоієрей Андрій Бобрик, в мультиплікаційних образах створили справжнє свято усмішок для діток початкових класів та підготовчої групи Кіровоградської спеціалізованої школи №1. По завершені даного дійства священик побажав дітям, щоб Господь завжди оберігав їх від зла, посилав Своє благословення, а життя наповнювалось яскравими успіхами і безмежною радістю.

  • news_big_24283
  • news_big_24288
  • news_big_24291
  • news_big_24352
  • news_big_24353
  • news_big_24481
  • news_big_24514
  • news_big_24526
  • news_big_24530
  • news_big_24568
  • news_big_24580
  • news_big_24582

Молодіжний відділ єпархії