Протоієрей Діонісій Буренко взяв участь в засіданні Молодіжної ради при Кіровоградському міськвиконкомі

9 грудня ключар Спасо-Преображенського Кафедрального собору протоієрей Діонісій Буренко взяв участь в засіданні Молодіжної ради при Кіровоградському міськвиконкомі

В час проведення всеукраїнського проекту "16 днів проти насилля" міркували про життя без насильства в сім`ї, з однолітками та в суспільстві взагалі, а також розмовляли про наступні молодіжні проекти.

Протоієрей Діонісій Буренко взяв участь у Андріївських вечорницях

9 грудня керівник Молодіжного відділу протоієрей Діонісій Буренко взяв участь у Андріївських вечорницях, які проходили у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва.

Священик виступив зі словом привітання і зазначив, що Андріївські вечорниці – це культурна візитівка України. На це свято дівчата показували себе як господарки, а хлопці вихвалялися своєю силою і спритністю – показуючи різні фізичні вправи. Гадання і ворожба, які приписують цьому святу, не є традицією святкування памʼяті апостола Андрія Первозванного. Звернення до нечистої сили є гріхом і Церква завжди стоїть на варті духовного здоровʼя громадян.

В цей день співали українських пісень, кусали калиту, проводили майсер-класи. В кінці заходу виступила вокальна формація вівтарного хору Різдва Пресвятої Богородиці Кафедрального собору. Священики, наближаючи нас духовно до Різдва, виконали відомі народні колядки. Пізніше кожен міг покуштувати пісні андріївські вареники. Ось так молодь Кіровограда вчилася святкувати вечорниці без ворожби і гадань.

Очільник Молодіжного відділу протоієрей Діонісій Буренко відвідав Маловисківське благочиння

10 грудня очільник Молодіжного відділу протоієрей Діонісій Буренко відвідав Маловисківське благочиння.

Молодіжний відділ за підтримки Маловисківської РДА провів перший етап районного конкурсу з української мови «Наша мова соловʼїна».

Потім батюшка в Маловисківзькій ЗОШ №3 провів курс бесід про повагу до батьків і старших (з 1-4, 5-8, 9-11 класами). Всього бесіди відвідало близько 600 дітей.

Пізніше керівник Молодіжного відділу зустрівся з педагогами даного навчального закладу і обговорив проблематику виховання сучасної молоді. В кінці зустрічі священик Діонісій подарував для шкільної бібліотеки набір номерів молодіжного журналу «Отрок.ua» та сімейного «Фамілія».

  • news_big_24440
  • news_big_24441
  • news_big_24444
  • news_big_24446
  • news_big_24448
  • news_big_24461
  • news_big_24464

Молодіжний відділ єпархії