Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф освятив приміщення Школи-ліцею №25 м. Кіровограда

14 грудня 2015 р. архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф відвідав Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання №25 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання "Ліра" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»

Владика завітав у навчальний заклад на запрошення директора Матяшової Лілії Петрівни і звершив освячення приміщення школи-ліцею. За богослужінням молилися священики Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці, духовенство Свято-Успенського храму міста Кіровограда, дирекція школи, вчителі та працівники. 

Перед початком освячення архієпископ Іоасаф звернувся до всіх з архіпастирським словом, у якому зазначив на важливості співпраці Церкви та освітян у вихованні молодого покоління, а також розповів про вплив та значення нашої православної культури для хорошого виховання дітей.

Після цього Правлячий архієрей звершив чин освячення навчального комплексу і окропив кабінети та класи Святою водою. Діти, які в той час проходили навчання у класах, з великою радістю, увагою та дитячою любов’ю зустрічали Владику.

Після завершення богослужіння Його Високопреосвященство архієпископ Іоасаф привітав вчителів та працівників школи з величним у днем у житті цього навчального закладу, а в знак благословення роздав усім іконки Пресвятої Богородиці «Єлисаветградська».

Настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці с. Клинове провів інтелектуальну гру в місцевій школі

8 грудня в Загальноосвітній школі с. Клинове Голованівського району відбулася захоплююча інтелектуальна гра - брейн-ринг. Його особливістю стало те, що темами гри стали: «Біблія – Книга Книг» та «Основи Православної етики». У дійстві взяли участь учні 6-11 класів.

Організатором виступив настоятель місцевого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці ієрей Димитрій Літвінов.
4 команди змагалися в знанні Святого Письма, а також православної культури. Гра була орієнтована на розвиток логічного мислення, пам’яті, уваги, інтелектуальних і творчих здібностей, розширення кругозору та пізнавальної активності. За час гри учасники відчули радість перемог, сумніви у своїх знаннях, тривогу за результат, а також, що найголовніше, зробили корисні відкриття в Слові Божому та церковних традиціях.

На завершення гри переможців, якими виявилась команда «Ерудит», та найбільш активних учасників нагородили призами.

Священик провів виховну годину на тему: «Дружба»

У с. Підвисоке Новоархангельського р-ну священик Петро Макарук відвідав з пастирським візитом місцеву школу, де провів виховну годину для учнів 7-го класу на тему: «Дружба». Священик наголосив на важливості справжньої дружби, а особливу увагу звернув на слова із Біблії «Друг любить у будь-який час, і як брат з’явиться під час біди»(Притч 17:17)

Ключарь Свято-Покровского храма г. Кировограда протоиерей Андрей Толубец посетил гимназию №9

10 декабря ключарь Свято-Покровского храма г. Кировограда протоиерей Андрей Толубец в очередной раз посетил учеников 7-го класса гимназии №9. В этот раз темой встречи стал один из самых великих и любимых христианами праздник – Рождество Христово. Отец Андрей рассказал детям о предшествующем этому празднику Рождественском посте, истории его установления, смысле и значении для христианина, а также о тех замечательных церковных и народных традициях, без которых сейчас невозможно и представить празднование Рождества Христова. В продолжение встречи юным гимназистам был показан короткометражный фильм о рождении Спасителя, после которого священник более детально рассказал детям о важнейшем событии в истории мира.

Бесіда на тему: "Моє місце в суспільстві" у Кіровоградському медичному коледжі ім. Є.Й. Мухіна

11 грудня начальник Молодіжного відділу протоієрей Діонісій Буренко прочитав бесіду на тему "Моє місце в суспільстві" у Кіровоградському медичному коледжі ім. Є.Й. Мухіна. Священик розмірковував зі студентами про перспективу самореалізації молоді в сучасному суспільстві. Батюшка наголосив, що від нас "на пряму" залежить наше майбутнє, адже "життя – це гра: як ми її будемо грати так воно і пройде"!

Священик Іоанн Шемедюк взяв участь у XIII міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні педагогічні технології і освітні системи ХХІ століття»

10 грудня в Кіровоградському інституті розвитку людини пройшла XIII міжнародна науково-практична конференція «Сучасні педагогічні технології і освітні системи ХХІ століття». Спочатку до всіх присутніх зі вступним словом звернулася директор інституту Пупишева Валентина Яківна, яка привітала всіх з початком конференція. Далі з вітальним словом до присутніх зверталися почесні гості конференції: Заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру священик Іоанн Шемедюк, доктор педагогічних наук Добрянській Ігор Анатолійович, доктор педагогічних наук Самодрін Анатолій Петрович та інші. У своєму вітальному слові батюшка передав вітання та архіпастирське благословення від Його Високопреосвященства архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа. Далі о. Іоанн зазначив, що Церква сьогодні відіграє велику роль у вихованні та формуванні молоді. Також, була прочитана доповідь: «Студентське волонтерство – кому воно потрібне?».

Лекція для студентів Кіровоградського машинобудівного коледжу

16 грудня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк, разом з кліриком Кафедрального собору Різдва Богородиці прот. Андрієм Боярчуком, прочитали лекцію для студентів Кіровоградського машинобудівного коледжу на тему: «День святого Миколая. Чому український народ по особливому вшановує цього святого? Різдвяні обіди для безхатченків – з чим це пов’язано?». Зустріч була організована з молоддю 2 курсу.

Лекція супроводжувалася відеозаписами, що допомагало краще зрозуміти сутність творення справ милосердя саме в особливі зимові святкові дні ─ в день пам’яті свт. Миколая Чудотворця та в день Різдва Христового. Священнослужителі розповіли про особливості святкування зимових свят та закликали молодь бути небайдужою та милосердною до оточуючих.

Лекція для старшокласників в ЗОШ №6 м. Кіровограда

16 грудня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру прот. Іоанн Шемедюк в Комунальному закладі «Навчально – виховне об’єднання №6 «Спеціалізована загально освітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» прочитав лекцію на тему: «Що таке справжня любов? Чим вона відрізняється від закоханості?»

Священик розмовляв з учнями про те, що таке справжня любов та як її можна досягнути. Тема є актуальною для молодих людей, адже незважаючи на різноманіття мрій та бачень своєї майбутньої професії, кожен хоче мати міцну, хорошу і люблячу сім’ю. І для того, щоб її отримати, потрібно знати деякі головні істини, котрі допоможуть в подальшому уникнути небажаних помилок та створити прекрасну сім’ю. Під час лекцій увага студентів акцентувалася на Біблійне бачення любові, пояснення певних богослужбових моментів з Таїнства Вінчання, життєві яскраві приклади, а також літературні приклади.

  • news_big_24451
  • news_big_24471
  • news_big_24474
  • news_big_24475
  • news_big_24498
  • news_big_24522
  • news_big_24534
  • news_big_24540
  • news_big_24583
  • news_big_24587

Молодіжний відділ єпархії