Радуйтесь з “Стежиною Добра”

“Радуйтесь!” - таким привітанням учасники православного табору “Стежина Добра” вітали один одного протягом дванадцятиденної туристичної зміни. Табір закінчився, кожен почав займатися своїми буденними справами, але залишилася та радість, яку ми отримали від християнського благовістя, спілкування з новими друзями, ознайомленням з основами туризму, прекрасно проведеного часу

Зайшовши в парк ім.Крючкова, після завершення роботи табору, розумієш, що парк ніби осиротів, адже дванадцять днів поспіль атмосферу парку формував дитячий гомін. Свято-Успеський духовно-просвітницький центр має благословіння керуючого Кіровоградською єпархією Високопреосвященнішого архієпископа Іоасафа на подальшу життєву долю табору “Стежина Добра” та надіється, що в наступному році буде організовано вже декілька змін, на яких парк ім. Крючкова неодноразово буде зустрічати дітвору привітанням “Радуйтесь”.

Остання неділя нашого табору виявилася досить не простою. Адже на нас чекали “Великі туристичні змагання”, чемпіонат по настільному хокею, підготовка до закриття зміни, а саме головне це боротьба з самим собою. Вожаті зустрілися з феноменом “нехочух”, тобто з наслідками життя дітей у віртуальному світі та соціальних мережах, коли реальне життя стає прісним і не цікавим. Але благодать Божа і людські зусилля роблять чудеса – і синдром “нехочух” був переможений. Щоправда,на відкритті табору ця тема була піднята, і було прийняте спільне рішення з батьками, що учасники зміни на момент перебування в таборі не користуються різними віртуальними іграми і навіть телефоном.

Кульмінаційним моментом стало єднання дітвори і вожатих навколо Євхаристичної Чаші. На передодні прот. Євгеній Назаренко розповів діткам про таїнства Сповіді та Причастя.

Неординарним днем зміни стало 18 червня – день великих туристичних змагань, адже в цей день парк наповнився ще і дорослим сміхом. Батьки не просто прийшли підтримати своїх дітей, але і створили свій власний загін “Предки”, який взяв участь в змаганнях.

Особливістю нашого денного табору стала ночівля в палатках з 18 на 19 червня, коли дітвора самостійно розводила вогнище, ставила палатки, варила кашу, чай, робила салат, та пригощала такою вечерею своїх батьків.
Останні дні життя табору були наповнені різними майстер-класами, екскурсіями, чемпіонатом по хокею та підготовкою до свята “Закриття зміни”.

Є час розкидати каміння і час його збирати. Настав час закриття зміни, час прощання, час побажань. Всі загони і навіть загін баьків “Предки” долучилися до організації прощального концерту. По-доброму приємно було бачити сльози дітей, які прощалися зі своїми вожатими та чути побажання від батьків про продовження табору “Стежина Добра”.

В знак проведення першої “Стежини добра” батьками було посаджене перше дарево на одній з стежин в парку ім. Крючкова.

По-переду наступної “Стежини Добра” цілий рік, рік аналізу,роздумів, бажання урізноманітнення прогами. Тому табір ”Стежина добра ” не прощається зі своєю дітворою, а каже до зустрічі у наступному році. Радуйтесь зі “Стежиною Добра”.

Джерело