Православний табір «З миром у серці»

З 23 по 26 червня вперше у Новомиргороді на базі спец-школи інтернат пройшов православний табір «З миром у серці»

Табір було організовано і проведено священиками Новомиргородського благочиння за сприянням директора навчального закладу Тамари Анатоліївни Барвінок і допомогою Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії. Протягом 4 днів проводилися захоплюючі ігри та духовно-просвітницькі заходи. До табору було залучено майже 40 дітей інтернату.

В перший день відбулося знайомство і були прочитані перші ранішні молитви, до яких приєдналися не лише діти, а й вихователі та працівники закладу. Благочинний Новомиргородського округу протоієрей Миколай Чутора подарував учасникам табору дитячі молитвослови, які допомагають кожному хто шукає істину, доторкнутися до Бога і глибше зрозуміти Його святу волю.

А також турботами і стараннями батюшки бібліотека цього навчального закладу поповнила свої фонди дитячою духовною літературою. Вранці після урочистої лінійки, яка власне і відкрила табір, дітей було поділено на три загони за кожним з яких було закріплено духовних вожатих. Голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко провів з дітками бесіду на тему: «Що таке віра в Бога і віра Богу?». День було розплановано майже по хвилинам. Кульмінацією кожного дня був концерт, який готували і показували самі учні інтернату.

Другий день табору був спортивним… Після уроку Християнської етики на тему: «Милосердя в людському житті», який був проведений вчителем ЗОШ №1 Ярославом Вікторовичем Кушнірчуком, на дітей чекала розважальна ігрова естафета «Квест». Протягом всього дня священик Богдан Каплун, настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Турія та священик Михаїл Чонка, клірик церкви св. Іллі пророка м. Новомиргород, проводили ігри та спортивні змагання серед учасників табору. Наприкінці дня переможці були відзначені і нагороджені призами та подяками. Кожен учасник табору від благочинного Новомиргородського округу протоієрея Миколая Чутори отримав в благословення ікони Спасителя, цілителя Пантелеймона і святителя Луки Кримського.

На третій день до обіду відбулася лекція на тему: «Любов в сучасному світі», яку прочитав протоієрей Діонісій Буренко, а також було проведено різні майстер-класи; та головною подією дня став концерт організований силами і майстерністю учасників табору. На вечірньому заході всіх присутніх своїм голосом дивувала Кіровоградська співачка Оксана Драч.

26 червня у четвер, в останній день табору, відбулася надзвичайно важлива і прекрасна за своїм значенням подія – Хрещення. Це Таїнство духовного переродження було звершено, собором духовенства, над 15 вихованцями спец-школи інтернату, які після участі у православному таборі виявили власне бажання стати частиною Вселенської Церкви. Діти не лише стали християнами, але й отримали духовні настанови від священиків на майбутнє життя з Богом. Радість переповнювала їхні серця...

По закінченні таїнства відбулося закриття табору. На обличчях дітей, які хрестилися, можна було побачити масу емоцій, радості та Божої благодаті. Ось так, нажаль, і закінчився перший у Новомиргороді православний табір.
Особливу подяку хочеться висловити всім організаторам, спонсорам та небайдужим людям доброї волі, які долучилися до богоугодної справи, адже як говорив відомий педагог Василь Сухомлинський: «Дитяча душа – як чистий аркуш паперу, що на ньому напишеш – таким і буде її майбутнє»…

  • IMG_4181
  • IMG_4226
  • IMG_4295
  • IMG_4314
  • IMG_4353
  • IMG_4397
  • SAM_2171
  • SAM_2173
  • SAM_2219
  • SAM_2243

Молодіжний відділ єпархії