Поїздка недільної школи Свято-Успенського храму м.Кіровограда в Київ

Протягом тижня у Кіровоградській єпархії відбулася поїздка недільної школи Свято-Успенського храму в Київ, молодіжка взяла участь у благодійному проекті «Біла квітка», і також у міжконфесійному проекті «Нагодуй і пригорни теплом безхатченків»

31 травня, з благословення Високопреосвященішого архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, вихованці дитячого садочка та недільної школи, що діють при Свято-Успенському храмі м. Кіровограда, звершили паломництво до м. Києва.

Поїздка розпочалася молебнем для подорожуючих, котрий звершив прот. Євгеній Назаренко. Столиця дітвору зустріла похмурим небом та обіцянкою невеликого дощу. Але дощові плащі, бажання долучитися до духовних традицій Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, та веселий настрій стали гарантами цікавої подорожі. В першу чергу маленькі паломники звершили молитовне поклоніння преподобним і богоносним Києво-Печерським святим отцям та дізналися про чудо нетління мощей.

Величні храми Верхньої Лаври Свято-Успенський та Трапезний вразили учасників паломництва своєю архітектурою та історією. Цікавими стали відвідини музею мініатюр, де можливо було побачити підковану блоху, троянду з діаметром меншої від волосини та інше. Смачною частиною подорожі стало частування обіду в лаврській трапезній. В другій половині дня група відвідала Київський зоопарк та національний цирк України.

Також 31 травня представники молодіжки взяли участь у всеукраїнському проекті «Біла квітка», який спрямований на допомогу дітям сиротам і дітям з фізичним обмеженням.

4 червня з ініціативи глави Соціального відділу Кіровоградської єпархії протоієрея Андрія Бобрика актив молодіжки Спасо-Преображенського кафедрального собору долучився до участі у міжконфесійному проекті «Нагодуй і пригорни теплом безхатченків». Відтепер православна молодь кожної неділі буде разом із протестантськими волонтерами годувати безхатченків Кіровограда. А 4 червня актив православної молоді допомагав будувати літню столову для бідних людей.

Молодіжний відділ єпархії

  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • 8