Про поле, літній дощик і попа з квітами

Святі Петро і Февронія є зразком православної сім’ї і шануються Церквою як покровителі християнського шлюбу. Саме їм слід молитися про дарування в сім’ю миру, дітей, про зміцнення подружніх уз, про досягнення сімейного щастя

Вони поставлені в один ряд з апостолами, мучениками й іншими великими святими. І удостоєні вони такого прославлення “заради мужності і смиренності”, проявлених ними в зберіганні заповідей Божих щодо сім’ї. Значить кожен із тих, хто трудиться в християнському шлюбі та наслідує їх приклад, може бути поставлений в цей ряд і може стяжати вінець, якого удостоїлися святі Петро і Февронія Муромські.

Підготовка до акції розпочалась близько 11-ї години дня. Місце зустрічі – квіткове поле біля міста. Аромати трав та квітів просто перехоплювали подих. Хотілось більше вдихати аніж видихати повітря. Літній дощик смиренно чекав доки ми назбираємо побільше цієї пахучої краси. І коли ручки з ніженьками вже почали приставати рясні капельки теплої водички лагідною прохолодою защекотали п’ятки.

Батюшка Олександр поспішав до Молодіжного центру з святою водичкою та хрестом. Помолившись перед доброю справою близько 15-ї години власне і розпочалась наша акція, яка охопила центр міста. В ході акції ми разом з нашим дорогим керівником – отцем Олександром з посмішками на обличчі вітали хмельничан з Днем сім’ї, даруючи при цьому листівочки з описом свята і прекрасні букетики квітів. Ми відзначили, що для пересічного жителя нашого міста було чимось досить дивним побачити священика в підряснику з квітами в руках, який ходить і особисто кожного вітає зі святом, випромінюючи при цьому безліч позитиву.

Декілька сотень яскравих букетиків, білосніжних ромашок і тисячі листівок швидко розходились містом. Сотні вдячних посмішок були найкращим подарунком у цей чудовий літній день. Акція закінчилась близько 19.00 год смачними бутербродиками для учасників дійства.

Святии благовернии княже Петре и княгине Февроние, молите Бога о нас!
Молитва святим Петру и Февронії .
О угодницы Божии, благовернии княже Петре и княгине Февроние, к вам прибегаем и к вам со упованием крепким молимся: вознесите о нас, грешных (имена), святыя молитвы ваши ко Господу Богу и испросите у благости Его вся благопотребная душам и телесем нашим: веру праву, надежду благу, любовь нелицемерну, благочестие непоколебимо, в добрых делех преуспеяние. Исходатайствуйте нам у Царя Небеснаго житие благополучное и добрую христианскую кончину. Ей, чудотворцы святии! Не презрите молитв наших, но будите о нас приснии предстателие ко Господу, и сподобите нас помощию вашею спасение вечное получити и Царствие Небесное унаследовати, да славословим неизреченное человеколюбие Отца и Сына и Святаго Духа, в Троице покланяемаго Бога во веки веков.

  • IMG_4008
  • IMG_4013
  • IMG_4019
  • IMG_4020
  • IMG_4023
  • IMG_4029
  • IMG_4034

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ