24 червня в Дворічній відбулася зустріч з представниками волонтерського руху «Дія»

24 червня в залі засідань Дворічанської районної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками волонтерського руху «Дія»

В ході зустрічі було обговорено питання взаємодії влади і громади щодо збору та надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям, що беруть участь в АТО, моніторингу адресності цієї допомоги, об’єднанні зусиль сільських та селищної ради району, релігійних громад та громадян.

Волонтери – це добровільні помічники. Ще рік тому волонтери допомагали стареньким, людям з фізичними вадами, онкохворим дітям, сиротам. Ситуація в державі породила новий вид волонтерства. Тепер волонтери не тільки допомагають сім’ям загиблих на війні, не тільки возять на протезування хлопців, яким війна відібрала здоров’я, а й годують українське військо, купують бронежилети, рації, лагодять БТРи, купують тепловізори і бронюють автівки.

24 червняв залі засідань районної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками волонтерського руху «Дія» на чолі з Світланою Захарченко та активістом Генадієм Скоряком з керівниками нашого району - головою районної державної адміністрації Валерієм Приходьком, головою районної ради Галиною Турбабою, благочинним Дворічанського округу настоятелем Храму Успіння Пресвятої Богородиці Ізюмської єпархії Української Православної Церкви протоієреєм Олександром Свиридовим, представниками Дворічанської загальноосвітньої школи, районного ліцею, професійного аграрного ліцею та іншими.

В ході зустрічі було обговорено питання взаємодії влади і громади щодо збору та надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям, що беруть участь в АТО, моніторингу адресності цієї допомоги, об’єднанні зусиль сільських та селищної ради району, релігійних громад та громадян.

Голова райдержадміністрації Валерій Приходько наголосив, що в сучасних умовах дуже важливо поєднати зусилля усіх для вирішення питань підтримки наших військових, їх соціальної реабілітації після пережитих випробувань в надзвичайно складних умовах бойових дій на Сході України.

Світлана Іванівна довела до відома присутніх, що за час свого існування волонтерами, сільськими громадами, підприємцями та просто жителями району надано дуже багато допомоги нашим військовослужбовцям. Не одноразово збиралися та відправлялися на Схід вантажі з продуктами харчування, одягом, побутовими речами та усім необхідним для бійців, що захищають нашу державу.

Завершилось спілкування представників районної влади і волонтерів досягненням домовленості про підтримку постійних контактів, узгодженням конкретних напрямків взаємодії у вирішенні завдань організації волонтерської підтримки української армії.

Запрошуємо усіх волонтерів, підприємців та просто жителів району долучатися до спільної справи.

  • 002
  • 007
  • 014
  • 018
  • 019
  • 020

Джерело