В Олександрійській єпархії створено чотири футбольні команди

Священики чотирьох благочинних округів Олександрійської єпархії ― Олександрійського, Світловодського, Петрівського, Знам'янського ― створили свої футбольні команди

Так батюшки вирішили дати відповідь на питання: чи можливо поєднати мирське і духовне, чи розуміють священики світ, чи здатні вони вийти з релігійно-відокремленого простору?

Згуртувавшись у футбольні команди, священики хочуть показати, що вони не обмежені і живуть серед світу, проте світ не ув’язнює їх гріховними кайданами та умовностями, вони вільні від його пагубного впливу і можуть бути сучасними, не залишаючи основ Євангельської проповіді.

Серед духовенства єпархії є чимало спортсменів, діячів культури, блогерів, програмістів, військовослужбовців, які поєднують службу державі і Церкві.

Тож віднині 4 футбольні команди будуть власним прикладом доводити: людина може жити мирським життям, користуватися його благами, бути спортсменом чи блогером, знаходитись серед молоді на природі чи у мандрівці і при цьому залишатися духовною, моральною і релігійною. Адже зло не в тому, що ти маєш або чим користуєшся, а в тому, що ти не вмієш при цьому жити без гріха і пристрасті.

«Ми разом хочемо показати альтернативу і дати всім можливість жити і думати інакше», ― кажуть священнослужителі Олександрійської єпархії.

  • img_2088_1
  • img_2090

Джерело