Тест на чуйність та доброзичливість новоград-волинців + ВІДЕО

31 травня, у День Святої Трійці, активісти Молодіжного клубу «NIKA» провели акцію «Тест на чуйність та доброзичливість новоград-волинців». Мета даної акції перевірити реакцію перехожих жителів міста на молоду людину, у якої раптово погіршилося самопочуття

Ідея проведення даної акції у активістів виникла після перегляду подібних відеороликів, але з інших країн та міст, у соціальній мережі. Обговоривши на чергових зборах внесену волонтером клубу Тетяною Лопатюк пропозицію - організувати та провести щось подібне у м.Новоград-Волинський та узгодивши з наставником клубу, головою відділу релігійної освіти і катехізації, сім’ї та молоді протоієреєм Валентином Морозом, активісти вирішили реалізувати свій креативний задум.

Акція проходила у центральній частині міста від Молодіжного центру до міського парку культури і відпочинку. Ролі виконували активісти клубу «NIKA»: Катерина Орел та Аліна Гаврилюк. Відеозйомку провела учасниця Троїцької молодіжки Тетяна Забродіна.

Дівчата йшли у багатолюдних місцях і раптово призупиняючись робили вигляд, що їм стало погано. Після того, як перехожі звертали увагу і підійшовши запитували: - Вам погано? Що трапилося? - юні акторки сказавши, що все гаразд, дякували і говорили, що Вас знімає відеокамера.

Під час акції були різні ситуації: хтось, захоплений своєю розмовою з друзями чи заклопотаний своїми справами проходив повз і не помічав дівчини потребуючої допомоги; а хтось бачив, оглядався і не пропонував допомоги, але загалом із десяти випадків на шість перехожі відреагували. Звертали увагу на дівчат як дорослі так і підлітки.

«Люди звертали увагу відразу, але оглядалися і роздумували підійти чи ні. Ой, це напевно їй погано може підійти і запитати. Підходили запитували, але почувши слова вдячності і поряд відеокамеру сором’язливо відповідали: - Ой, як ти мене налякала. Цікава і корисна акція як для перехожих так і для нас», - висловила свою думку Аліна Гаврилюк.

«Класна акція. Приємно, що наші новоград-волинці чуйні і не байдужі. Реагували на першій хвилині ж після звертання уваги», - сказала Катерина Орел.

Традиційно, напередодні свята, активісти клубу «NIKA» їздили у с.Кропивня за польовими квітами та лепехою. У суботу юнаки та дівчата разом з учасниками Троїцької молодіжки прикрасили рідний храм - Свято-Троїцький кафедральний собор привезеними квітами та зеленню. Лепеху продали у неділю перед Богослужінням. Кошти буде витрачено на ремонт приміщення клубу.

  • image_18219114
  • image_297991295
  • image_319839123
  • image_387970904
  • image_405283329
  • image_5569106
  • image_639435648
  • image_824855718

Ольга Кожухова,
волонтер клубу «NIKA»