Акція всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця"

«Один підпис може змінити чиєсь життя
Один лист може вернути надію.
Один голос може бути почутим на іншому кінці світу.
Одна гривня має значення – може врятувати життя.
ДОБРО ЖИВЕ В КОЖНОМУ СЕРЦІ»

Під таким девізом пройшли дні IX Акції ВСЕУКРАЇНСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ», яка отримала назву "Я ХОЧУ БАЧИТИ ЖИТТЯ!"

 

Щорічно Фонд проводить яскраву святкову громадську акцію по збору коштів на лікування різних захворювань дітей. Наші волонтери Служби милосердя Свято-Успенського храму м. Умані також взяли участь, в зборі грошей для діток із вадами зору.

Оскільки прийшло багато небайдужих волонтерів, які хочуть допомогти діткам, всі розділилися і розійшлися в різних напрямках, але наші волонтери Служби милосердя і тут проявили свою оригінальність і пригадали всім відому приказку «Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори» і вирішили сходити ще й до людей, які працюють на своїх роботах і не мають можливості зустріти волонтера і поділитисядобротою свого серця.

Зокрема волонтери пройшлися автовокзалом. Пасажири не тільки зробили пожертви, а й запрошували переодягнених волонтерів в автобуси, щоб поспілкуватися та поцікавитися деталями акції. 

Всі зібрані кошти підуть на закупівлю медичного обладнання. За допомогою цього обладнання діти зможуть БЕЗКОШТОВНО пройти діагностику та вилікувати свій зір (також БЕЗКОШТОВНО).
Волонтерів, які збирали кошти, можна було впізнати по веселому казковому костюмі або волонтерській футболці, - вони закликали перехожих подарувати хворим діткам повноцінне дитинство, поділитись своєю любов’ю та не бути байдужими. Також в кожного волонтера при собі малася спеціальна запломбована скринька та ідентифікатор, в якому вказувалось ім’я, прізвище та містилася фотокартка волонтера. Організатори Акції також не забули допомогти волонтерам - для кожного зробили «шпаргалку», в якій була описана кожна акція, скільки грошей було зібрано, та для яких потреб закуплено обладнання.

Кожному, хто вкидав гроші до скриньки дарувався символ акції – яскраве сердечко. По завершенні акції, волонтерський актив відправився в банк перераховувати кошти. Хоча всі були стомленими і голодними, та все ж таки дочекалися завершення підрахунку та переказу коштів, а наша наймолодша волонтерка Настя встигла навіть виспатися.

Висловлюю подяку всім небайдужим серцям!

P.S: Це була перша масова благодійна акція в якій я взяв участь…В ній об’єдналось чимало небайдужих молодих людей, яких ніхто не змушував ходити по місту і просити кошти для діток, їх не лякав осуд з боку однолітків та знайомих…Вони всім ,незалежно від статусу, віку і життєвих обставин, дарують радість, аби людина хоч на мить забула про свої проблеми…

В той день я відчув себе частиною великої волонтерської сімʼї, - сімʼї небайдужих сердець…

  • 1cbBELWXr1M
  • 3XNgeWwSy9w
  • 5F7UfWsIx2w
  • I4J0B3GrX40
  • N34Tj-b4h7Q
  • Q_NzT0ldEgI
  • U8ZcHCzO86M
  • dV-BOiYtQQI
  • meA_bZlW4tk
  • nHyacsfdyTE
  • w37pzEC937U

Волонтер Служби милосердя
Свято-Успенської парафії
Олександр Шпильовий