Форум Радивилівського благочиння

У святкові різдвяні дні, з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського та Острозького, проходять форуми православної молоді по усіх благочиннях єпархії. От і 15 січня у місті Радивилів відбулася дружня зустріч православної молоді Радивилівського благочиння

Форум проходив у храмі св. Олександра Невського, на який зібралося близько 40 учасників з усіх приходів благочиння. Ця подія розпочалась Божественною літургією, до того ж у цей день святкували пам'ять преподобного Серафима Саровського. Опісля богослужіння священики відслужили молебень до преподобного.

Після невеличкої трапези вся молодь вирушила у міський центр дозвілля ім. П.Г.Стрижака де і відбувався форум. На початку зустрічі до усіх присутніх звернувся керівник молодіжного відділу - протоієрей Андрій Царук. Отець Андрій привітав усіх із Різдвяними святами та розповів про теми цьогорічної зустрічі. Метою зустрічі було донести та пояснити молодим людям, що «Церква є Тіло Христове». Тема даного форуму стосувалася сучасної ситуації у нашій країні та про розколи православної церкви з далеких часів. Так, як ця тема є надзвичайною актуальною на даний час, багато кого з учасників захопила розповідь священиків. Перегляд однієї з частин фільму «Анатомия разкола» ще більше зацікавив присутню молодь.

Маємо велику надію, що кожен з учасників знайшов відповіді на питання, які найбільш тривожать у цей неспокійний час змін. Юнаки та дівчата, хто давно не бачився, адже мешкають у різних населених пунктах, мали можливість насолодитись приємним спілкуванням. Дана зустріч була не лише чудовою можливістю молоді гарно провести час, насолодитись дружнім спілкуванням, але й залишила хороший слід у свідомості кожного. Тож надіємось що цей час дійсно був проведений з користю для духовного життя кожного з присутніх.

Аня Гуменюк,
учасниця форуму