Криворізька єпархія УПЦ провела благодійну акцію «Рюкзачок Милосердя»

Згідно з благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у літній період 2017 року в усіх єпархіях Української Православної Церкви проходить благодійна акція «Рюкзачок Милосердя»

Метою акції є допомога малозабезпеченим, багатодітним сім’ям та сім’ям, які потрапили в скрутну життєву ситуацію, у зборі дітей до школи.

Активну участь в благодійній акції взяло все духовенство Криворізької єпархії. За благословенням митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема та за підтримки Комітету у справах сім’ї і молоді виконкому Криворізької міської ради 30 серпня 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Дружба», що розташований у Довгинцівському районі м. Кривого Рогу, Сімейним відділом Криворізької єпархії було проведено святкову зустріч із молодими сім’ями міста, в яких хлопчики та дівчатка першого вересня 2017 року йдуть в перший клас.

На святковому зібранні були присутні:голова Сімейного відділу Криворізької єпархії протоієрей Ігор Сутурін, заступник голови Сімейного відділу Криворізької єпархії протоієрей Іоанн Барило, голова Комітету у справах сім’ї та молоді виконкому Криворізької міської ради Світлана Лавренко, заступник голови Довгинцівської районної в місті ради з питань діяльності виконавчого органу Сергій Столітінй та численна батьківська громадськість з усіх районів міста.

Із вітальними словами та щирими побажаннями до усіх присутніх, а особливо до першокласників, звернулися протоієрей Ігор Сутурін та Світлана Лавренко.

Для дітей та їх батьків відбулося справжнє свято. У залі панувала святкова атмосфера, підкріплена гарним настроєм усіх присутніх.

Родзинкою сімейного свята стало вручення від усього духовенства Криворізької єпархії 125 дітям, від кожного району міста Кривого Рогу, змістовних шкільних наборів канцелярських товарів.
Святкова зустріч була прикрашена барвистим вінком виступів творчих колективів комунальних позашкільних навчальних закладів Криворіжжя.

Під гучні оплески присутніх хор Недільної школи храму Різдва Пресвятої Богородиці і Молодіжного братства ім. свт. Петра Могили, митрополита Київського і Галицького, (кер. Наталія Славтич, настоятель – протоієрей Анатолій Риженко) привітали громаду свята своїми гарними піснеспівами.

Усміхнені, задоволенні та щасливі цьогорічні першокласники разом із батьками та запрошеними гостями запам’ятали це свято у гостинному закладі освіти.

Джерело