Молодь Недільної школи при Свято-Успенському кафедральному соборі Кременчуцької єпархії вшанувала героїв війни

До відзначення 70-ї річниці великої Перемоги молодь Недільної школи при Свято-Успенському кафедральному соборі Кременчука підійшла відповідально...

Традиційно розпочали з упорядкування пам’ятних місць, могил священиків, солдатів, за якими зараз немає кому доглянути. Середня та старша групи Недільної школи разом з викладачами та батьками. Працювали старанно, відмивали та очищали надгробки, прибирали сміття та бур’яни. Крім того, з нагоди ювілейної річниці Перемоги діти та викладачі власноруч зробили вітальні листівки зі святом та зібрали букети весняних квітів для привітань ветеранів. Тож сам святковий і водночас сумний день молодь зустріла достойно, підтверджуючи гасло «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

9 травня діти зібралися на Божественну Літургію, а після подячного молебню привітали ветеранів та всіх кременчужан, які принесли 70 років тому мир на Батьківщину та відбудували зруйновану країну. Після панахиди відслужено літію за загиблими під час війни і воїнами АТО. Потім вихованці Недільної школи разом з настоятелем кафедрального собору протоієреєм Петром Герасименко, ієромонахом Василієм (Анохін), архімандритом Аввакумом (Давиденко) привітали вдома ветеранів, які за станом здоров’я не можуть приймати участь у церковних та загальноміських заходах.

Наступного дня святкування великої Перемоги над нацизмом у Європі продовжилося. Після недільної Літургії і групових занять по групах вихованці Недільної школи організували при кафедральному соборі вечір пам'яті «Я пам'ятаю! Я пишаюся!». Учасникам заходу продемонстрували відеоролики, презентації часів війни. Майже кожен з гостей розповідав сумні родинні історії війни, яка торкнулась кожної сім’ї. Чудовим завершенням святкового вечора стали караоке пісень воєнних років та чаювання з солодощами.

  • IMG_7837
  • IMG_7847
  • IMG_7892
  • IMG_7913

Протоієрей Роман Кулинич,

глава Кременчуцького єпархіального відділу у справах молоді і сім’ї,

 ел. пошта Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.