Розвиток особистості у Православному духовному Центрі м. Лубни

Духовний Центр Православної Культури м.Лубни об'єднує всіх бажаючих дітей різного віку з парафій Кременчуцької єпархії. У церковному та культурному житті міста активну участь беруть діти Недільної школи храму Різдва Пресвятої Богородиці та вихованці духовного Центру

Вони демонструють свої творчі та розумові здібності виступаючи у храмах, монастирях, у відкритому молодіжному фестивалі "Православне Посулля", відвідуючи інтернат для дітей з обмеженими можливостями та інше.

Основою роботи Православного духовного Центру є навчання дітей священнослужителем урокам Закону Божого, а також гармонійний розвиток у всіх сферах діяльності, які цікавлять дитину.

Самовіддана праця викладачів православного Центру дає можливість дітям розвиватися у таких напрямках як художня праця, що включає в себе паперову пластику, бісероплетіння, квіти з гофробумаги, випалювання та різьблення по дереву, ліпка, малювання, а також інші види рукоділля; театральне мистецтво, де діти вправляються у майстерності з музики, співу тощо.

Потреби Православного духовного Центру полягають у активній участі священнослужителів у розвитку наших дітей. Зараз цьому сприяють викладачі Центру Оксана Сергіївна, Тетяна Миколаївна, Олександр Миколайович, Ольга Леонідівна та духовний наставник протоієрей Роман Кулинич. Тож запрошуємо усіх до плідної співпраці!
До уваги читачів – розповіді і презентація творчості деяких вихованців Православного духовного Центру.

АБРАМЧЕНКОВА НАТАЛІЯ

2

Змалку, проживаючи у м.Сімферополі, відвідувала гурток "Орієнтир", займалася рукоділлям. У 2005 році переїхала до м. Лубни і з цього часу відвідує духовний Центр Православної культури, де вдосконалює різні види творчості з флористики, бере участь у художній самодіяльності. Є активним учасником фестивалів творчості людей з обмеженими можливостями Полтавської області. Неодноразово була нагороджена грамотами та подарунками. Співає на крілосі у Покровському храмі. Вдома любить займатися виготовленням листівок у стилі скрапбукінг, топіари з кави і квітів, малює олівцем, вишиває хрестиком, займається бісероплетінням. Але талановита людина – талановита в усьому, тож Наталія пише ніжні, зворушливі вірші.

ВІРА ГИРИЧ

3

Дівчинці 10 років, захоплюється виготовленням троянд із атласних стрічок та бісероплетінням. Цими роботами прикрашає власний будинок, для власних робіт створена окрема полиця, де виставлені її спільні з мамою творчі роботи. Серед них є букети квітів, картини з павучком та квітковим полем. Особливо подобається виготовляти креативні букети з квітів. Зокрема, до свята 8 березня Віра зробила учителям сувеніри з трояндами на холодильник, радує своїми маленькими витворами мистецтва і подружок.

ВІКТОРІЯ ПРУС

4

Дівчинці 11 років. Народилася і живе у м.Лубни. Подобається займатися співом, робити вироби своїми руками, особливо гарно виходять квіти з гофропаперу, плетені кошики з газет, браслети із бісеру. Дуже до вподоби тварини, тож вдома живуть собака, кіт, акваріумні риби та морська свинка. За ними Вікторія самостійно доглядає. Має багато друзів, відвідує духовний Православний Центр, де вдосконалює творчі навики з рукоділля та вивчає Закон Божий. По завершенні школи планує здійснити свою мрію – опанувати професію лікаря. Не менш важливою мрією у своєму житті дівчинка вважає жити у мирній країні.

РОМАН КЛИМЕНКО

5

15 років, житель м.Лубни. Захоплюється рибалкою, дуже любить малювати, тому відвідує художню школу. Ще одним серйозним захопленням вважає різьбу по дереву, тож мріє освоїти цю майстерність і займатися нею професійно. Любить свою дачу, на якій працювали ще його бабуся і дідусь. Хлопець тримає тварин, за якими самостійно доглядає - кролів, курей, качок. Влітку заготовляє сіно для кролів та допомагає матері консервувати ягоди і фрукти. Постійно відвідує Православний духовний Центр, де також має багато друзів, разом з ними приймає участь у підготовці і проведенні свят, присвячених Святому Миколаю, Різдву Христовому та інших. Паламарює у с.Піски, у храмі Успіння Пресвятої Богородиці, де священиком є дуже хороша людина отець Олександр. Роман має двох менших братиків, яких дуже любить та інколи пише для них оповідання. Любить свою Україну і молиться разом з дітьми, щоб були мир і злагода на рідній землі.

Як Ви бачите, шановні читачі, талант та здібності кожної дитини яскравіше розкриваються, коли вони об’єднані спільною працею і живуть у мирі, любові та злагоді.

Якщо хочете, щоб жителі Кременчуцької єпархії дізналися про таланти Вашої дитини, звертайтеся до глави Кременчуцького єпархіального відділу у справах молоді і сім’ї протоієрея Романа Кулинича, ел. пошта Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. , тел.:099-450-04-72.

Молодіжний відділ єпархії