Таланти православної молоді Кременчуцької єпархії

Редакція газети «Вісник Кременчуцької єпархії» у кожному випуску публікує матеріали про таланти і цікаві захоплення православної молоді Кременчуцької єпархії

У липневому номері видання - миттєвості з життя дітей Оржицького благочиння. Різноманіття умінь, задоволення від обраної справи, терпіння та активна життєва позиція – ось прості правила результатів їх праці, які ми називаємо талантом. І дійсно – усе насправді просто – любити те, чим займаєшся – навчання, хобі, родину. Це і є найбільший талант – талант уміти жити на повні груди.

Перша розповідь про ученицю Оржицької дитячої музичної школи (клас фортепіано) Софію Сидоренко, яка у минулому році закінчила художній відділ навчального закладу. Захоплюється читанням, любить подорожувати, фотографувати, займатися спортом. Останнє з її досягнень, яке є лише першими кроками на шляху її успішної життєвої дороги - у ІV (заключному) етапі ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Софія, тоді ще учениця 6 класу Оржицької ЗОШ І-ІІІ ст. імені І.Я.Франка, здобула призове ІІІ місце. 

 1 sofia

Друга історія - про Ольгу Гукало, ученицю 6 класу Оржицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Я.Франка. У грудні минулого року відбувся обласний етап ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому дівчинка виборола І місце! Ольга багато читає, як вона сама говорить, з задоволенням займається самоосвітою, її знання не обмежуються вимогами шкільної програми. Вже добре грає в шахи, постійно набуваючи досвіду у цій інтелектуальній грі, а ще обожнює природу.

 2 lyaЩе одна розповідь про талановитого хлопця – Богдана Куць, учня Оржицької дитячої музичної школи. Богдан - відповідальний і організований, крім музики має ще одне захоплення – футбол, у якому також має добрі результати. Постійно займається духовним самовдосконаленням - прислуговує у вівтарі і дуже гарно виконує обов’язки дзвонаря. Щороку у м.Кіровоград проходить традиційний Всеукраїнський конкурс-фестиваль виконавців музичних творів на народних інструментах. Багато років поспіль юні оржиччани здобувають на цьому конкурсі гран-прі, отримують призові місця, стають лауреатами. Не став винятком і 2014 рік: Богдан Куць, змагаючись багатьма талановитими дітьми у майстерності, завоював І місце!

  3 bogdanПро вагомі досягнення двох юнаків, які на фото стоять поруч зі своїм тренером Володимиром Прядко, скажуть кілька наступних рядків. Олександр Свинаренко, 16 років - з 9 років займається Кіокушинкай Карате, багаторазовий чемпіон та призер обласних змагань. Дворазовий чемпіон України та кубків України, призер чемпіонатів України. Призер Олімпіади бойових мистецтв м. Санкт-Петербург (2 місце). Чемпіон міжнародних змагань у м.Прага, учасник чемпіонату Європи в Румунії. м Орадя 2013 року. Чемпіон чемпіонату Європи в Азербайджані м.Баку 2014 року. Володимир Бугай, 17 років: Кіокушинкай Карате займається менше року, але вже є призером обласних змагань та призером Чемпіонату Європи (Азербайджан, м.Баку, 3 місце).

 4Традиційно бажаємо усім молодим талантам Божого благословення у їх справах на щасливому життєвому шляху!
Редакція газети продовжує публікації про творчість талановитих православних дітей Кременчуцької єпархії. Пропозиції надсилайте протоієрею Роману Кулиничу за тел.: 099-450-04-72, ел. пошта: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. , або редактору газети Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Доброго життєвого шляху вам, дорогі випускники!

Закінчився ще один навчальний рік. У школах і коледжах прозвучали останні дзвінки і пройшли випускні бали. Для випускників настав хвилююча час здачі іспитів і подальше надходження до ВНЗ країни. Майже всі хлопці і дівчата вже визначилися з вибором майбутньої професії і кожен для себе вже вирішив ким він стане в майбутньому: лікарем, вчителем, архітектором, журналістом, юристом... Визначитися з вибором допомогли їх вчителі та батьки. А священики єпархії за доброю традицією благословили дітей на їх подальше успішне навчання, самоствердження і становлення в житті. У храмах єпархії з випускниками шкіл були відслужені молебні. Наприклад, в с.Березоточа, Лубенського благочиння, в Свято - Покровську церкву прийшли випускники 11 - х класів шкіл с. Березоточа та с. Литвяки, а також ліцею с. Вовчик. Бібліотеки цих навчальних закладів отримали нові номера православного журналу «Отрок», за що Кременчуцький єпархіальний відділ у справах молоді і сім’ї висловлює вдячність Молодіжному синодальному відділу УПЦ.

oto4 str5
Молодь Кременчуцької єпархії вклонилася мощам Святителя Луки

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая, у храм Різдва Пресвятої Богородиці міста Лубни прибув ковчег з часткою мощей Святителя і чудотворця Луки. У перший день перебування святині відслужена Божественна Літургія, кожного дня жителі міста і Лубенського району вклонялися покровителю медицини у храмі, де щодня відбувався молебень з освяченням води.

Долучилися до молитов Господу і Святителю та чудотворцю Луки багато дітей і молоді, які разом з батьками приходили до храму. Як зазначає протоієрей Роман Кулинич, на кожного з юних парафіян справило велике враження розповідь про життя і працю великого Святителя Луки.

6

Голова Кременчуцького єпархіального відділу у справах молоді і сім’ї

протоієрей Роман Кулинич

(тел.: 099-450-04-72, ел. пошта: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. )