Молебень «Про примноження любові та викорінення ненависті і всякої злоби» серед наших співвітчизників (+ВІДЕО)

21 лютого, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері м. Кропивницький був звершений молебень «Про примноження любові та викорінення ненависті і всякої злоби» серед наших співвітчизників

У всі часи це моління було актуальним, і нинішній час, на жаль, не є винятком. Сьогодні з жалем доводиться спостерігати, як в людях вичерпується почуття християнської любові. Це яскраво продемонстрували події, пов'язані з громадянами нашої держави, які прилетіли з Китаю. Замість любові, милосердя та співчуття вони отримали від своїх братів і сестер ненависть і жорстокість. На них по-звірячому накинулися, блокуючи дороги і кидаючи каміння в автобуси, в яких знаходилися в тому числі й діти. Деякі, заперечуючи норми християнської моралі, закликали до ганебних дій по відношенню до своїх співвітчизників, що само по собі не тільки не по-християнськи, а й аморально. Ще сумніше те, що серед організаторів безчинств знаходилися такі, що називають себе священнослужителями нової української церкви.

Але ж християнином потрібно залишатися завжди. Ні в якому разі не можна втрачати людську подобу. Тому духовенство Кафедрального собору Різдва Божої Матері, вдаючись до милосердя і щедрості Господньої, помолилися за те, щоб Він послав мир в нашу державу, відновив і примножив почуття любові, за яким пізнаються справжні послідовники Христові. Під час молебного співу також возносилися молитви за благоденство та подальше повернення в суспільство евакуйованих з Китаю, які стали заручниками згадуваних подій.

Джерело