Розпочала роботу «Школа добрА» - молодіжна платформа для вдосконалення та реалізації добра

З ініціативи священика Олега Редько, відділу катехізації та просвітництва Кіровоградської єпархії УПЦ відбулася перша зустріч у рамках проекту «Школа добрА»

«Школа добрА» - це молодіжна платформа для вдосконалення та реалізації добра. Перша зустріч була присвячена волонтерству. Адже одним зі способів, у який православний християнин може допомогти ближньому, є волонтерська діяльність, яка спрямована на те, щоби принести радість чи корисні речі тим, хто цього потребує, або просто зібрати кошти для потреб бійців – захисників України чи на лікування важкохворих.

Основними доповідачами заходу були Ірина Ткаченко - директорка Агенції сталого розвитку "Хмарочос", яка розповіла про проекти своєї організації і розкривала волонтерство, як рушійну силу суспільства. Керівник єпархіального відділу Благодійності та соціального служіння Кіровоградського єпархії УПЦ протоієрей Андрій Бобрик говорив про духовне зростання людини, яка робить добрі справи, також розкрив основні аспекти роботи волонтера. До бесіди доєдналися студенти Донецького національного медичного університету, які розповіли про власні волонтерські ініціативи. Активними слухачами були учасники молодіжної організації «Живи на повну», що діє при Благовіщенському храмі міста. Вечір завершився майстер-класом з виготовлення свічок із вощини.

Зустрічі будуть проходити щомісяця у центрі для молоді з інвалідністю «Сильні Духом». На наступній зустрічі плануємо вчитися створювати проекти їх реалізовувати.

  • news_big_47276
  • news_big_47277
  • news_big_47278

Більше фото за посиланням

Джерело