Найкращий подарунок для Божої Матері – проявити милосердя до обездолених людей

14 жовтня Православна Церква відзначає велике свято – Покрову Божої Матері. В цей день ми особливо вшановуємо та прославляємо Пресвяту Богородицю. З історії ми знаємо, що дане свято започаткувалося і стало загальноприйнятим після чудесного явління Божої Матері для святого Андрія Юродивого

Це було особисте чудо для блаженної людини, однак Церква побачила у ньому не просто чудо, котре було показане для конкретної людини, а явлення великого заступництва Матері Божої за цілий світ.

Тому дане свято, безпосередньо пов’язане зі святим Андрієм Константинопольським, глибоко шануються нашим народом. З житія святого Андрія можна прочитати ще один чудесний випадок: «Одного разу святий Андрій, подібно первоверховних апостолу Павлу, був узятий на третє Небо і чув там невимовні слова, які людям не можна чути (1 Кор. 2, 9). Тут він удостоївся побачити самого Господа Ісуса Христа, ангелів і багатьох угодників Божих, однак святий Андрій дивувався, що не побачив Пресвяту Діву. Він став питати де Вона? Йому відповіли, що Вона спустилася в многобідственний світ, щоб допомагати людям і втішати скорботних». Це явління показує нам про велику турботу і переживання Богородиці за наш рід людський, про її велике милосердя та готовність допомогти кожному, хто з вірою просить допомоги у Бога.

Тому в сьогоднішній день ми, як справжні християни та послідовники нашого Спасителя, беручи приклад з Богоматері, також повинні приділити свою увагу та турботу для нужденних, для тих хто чекає на нас, хто чекає нашої любові та підтримки.

Так, 14 жовтня «Асоціація православних сімей» відвідала будинок пристарілих, поспілкувалися з старенькими дідусями та бабусями, знову втішили та порадували їх своєю присутністю і приготували на обід гарний подарунок – домашні смачні вареники. Божа Матір, допоможи та обгорни своєю любов’ю серця самотніх людей!

  • news_big_22349
  • news_big_22350
  • news_big_22351
  • news_big_22352

Молодіжний відділ єпархії

"Совість - голос Божий"

13 жовтня голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко прочитав лекцію для студентів Будівельного коледжу на тему: "Совість - голос Божий". Батюшка розповів дітям про те, що совість можна приспати і навіть на деякий час відключити. Отець Діонісій навів яскравий приклад приспаної совісті першої людини Адама, коли Господь (ще до вигнання з раю) тричі взивав до совісті Адама, надихаючи його душу на покаяння.

  • news_big_22353
  • news_big_22354
  • news_big_22355
  • news_big_22356
  • news_big_22357

Молодіжний відділ єпархії

Священик Іоанн Шемедюк провів бесіду з учнями 1-го класу ЗОШ №29 на тему: «Повага до батьків і дорослих людей»

15 жовтня заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк провів бесіду з учнями 1-го класу ЗОШ №29 на тему: «Повага до батьків і дорослих людей». Ця тема є актуальною і важливою для дітей шкільного віку, оскільки те, які цінності і моральні якості сім’я, Церква, школа закладе у дитині, відповідні плоди потім і отримає.

В ході зустрічі діти слухали повчання В. Сухомлинського «Склянка води» та твір Валентини Осєєвої «Сини». Також був розглянутий погляд Біблії, щодо шанування батьків. Зокрема, Господь, даючи закон та визначаючи стосунки між людьми, на перше місце ставить заповідь, котра говорить про шанування батьків. На прикладі Біблійних історії учні побачили, як Господь може благословляти шануючу батьків людини, а як може покарати за непослух та кривдження. На завершення учні разом розповіли, як у наш час можна шанувати своїх батьків та у чому саме ця любов може проявлятися.

  • news_big_22382
  • news_big_22383

Молодіжний відділ єпархії