Благодійний проект «Доторкнутись серцем»

17 жовтня, з благословення Високопреосвященнішого Іоасафа, архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського, з ініціативи керівника єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрея Андрія Бобрика, відбувся благодійний проект «Доторкнутись серцем» для нечуючих людей з Кіровоградського Товариства глухих (УТОГ), при матеріальній підтримці Артема Олеговича Стрижакова

Суть даного проекту полягала у паломницькій поїздці людей з вадами слуху до Києво-Печерської лаври, де адміністрацією Київської духовної академії і семінарії була організована у Воскресенському храмі Божественна літургія із сурдоперекладом, Сповідь та перше Причастя нечуючих людей із Кіровограду. Після богослужіння на паломників чекала гостинна трапеза у семінарській столовій.

Поїздка розпочалася молебнем перед подорожжю. Далі паломники сіли в автобус і вирушили до столиці. Київ зустрів гостей сонячною і привітною погодою, ранковою прохолодою, яка анітрохи не заважала хорошому проведені часу і отримання нових вражень від побаченого.

В першу чергу, гості з Кіровограда звершили молитовне поклоніння преподобним і богоносним отцям в печерах та іншим святиням Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Священик Андрій Бобрик розповів паломникам про історію заснування, про святих подвижників, які жили в печерах, про храми і дзвіниці, які є на території Лаври, а також про чудо нетління мощів. Далі, о 9:00 у храмі Воскресіння Христового відбулася Літургія, яку перекладали на мову жестів викладач Київської Духовної Семінарії Блощинська Анна Андріївна та студент семінарії Тарас. Вперше для паломників з вадами слуху був духовний досвід Таїнства Сповіді, яку звершував священик Андрій Бобрик, та прийняття Святих Христових Таїн. Після гостинної трапези паломники продовжили споглядати велич і красу храмів Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Особливо цікавими стали відвідини музею мініатюр, де можна було побачити через мікроскопи підковану блоху, троянду у людській волосині та інші неймовірні роботи Миколи Сядристого. Також особливою красою вразив гостей Національний художній музей декоративного мистецтва.

На завершення поїздки паломники придбали пам’ятні лаврські сувеніри та, сівши в автобус, з молитвою вирушили додому в Кіровоград. Поїздка вийшла дуже гарною, насиченою і незабутньою.

  • news_big_22541
  • news_big_22542
  • news_big_22543
  • news_big_22544
  • news_big_22545
  • news_big_22547
  • news_big_22560
  • news_big_22567
  • news_big_22568

Молодіжний відділ єпархії

В загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с. Клинове відбулося святкування до дня Покрови Пресвятої Богородиці

13 жовтня, в рамках проекту «Сила нескорених або як українці свої армії творили: від козаків до АТО», у загальноосвітній школі с. Клинове Голованівського району проводилося загальношкільне свято присвячене до Дня захисника України та свята Покрови Пресвятої Богородиці

Настоятель місцевого храму священик Димитрій Літвінов прийняв участь в шкільній конференції, в якій одинадцятикласники ознайомили всіх присутніх з найважливішими моментами нашої історії. Розповідали про те, як в найнесприятливіших умовах українці творили своє військо і чому нас сьогодні можуть навчити наші предки.

Згадали і нинішніх українських воїнів, які захищають українську державність у зоні АТО, — спадкоємці нескорених — тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть. Священик Димитрій розповів історію свята Покрови і прочитав молитви за душі загиблих воїнів та за мир в Україні.

  • news_big_22321
  • news_big_22322
  • news_big_22323

Молодіжний відділ єпархії

«Подаруй частинку свого серця»

14 жовтня, в день святкування Покрови Пресвятої Богородиці, у рамках благодійного проекту «Подаруй частинку свого серця», керівник єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик, разом із волонтерами, прихожанами та дітьми недільної школи Спасо-Преображенського Кафедрального собору відвідали літніх самотніх людей притулку «Милосердний самарянин».

У цей незвичайний осінній день добродійники для самотніх бабусь і дідусів підготували духовні піснеспіви та вірші про маму, добро і любов. Заходячи до кожного в кімнату, священик Андрій розповідав про свято Покрови Пресвятої Богородиці, а віряни, волонтери і діти радували стареньких людей духовним концертом, по завершені якого роздавали іконки Божої Матері та солодкі гостинці.

Насельники притулку були дуже вдячні за влаштоване для них свято і за турботу.

  • news_big_22347
  • news_big_22348

Молодіжний відділ єпархії