Волонтери від Кіровоградського єпархіального відділу по справам Благодійності і Соціального служіння взяли участь у I Всеукраїнському форумі православної нечуючої молоді

З 8 по 9 серпня у Києві проходив I Всеукраїнський форум православної нечуючої молоді

У даному форумі, з ініціативи керівника єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння протоієрея Андрія Бобрика, взяли участь волонтери: Діхтяренко Ганна і Леонтьєва Марина. У стінах духовно-просвітницького центру УПЦ зібралось близько тридцяти ініціативних учасників з різних куточків України. На форум завітали глухі, слабочуючі люди, а також священнослужителі з міст: Кіровограда, Білої Церкви, Лубни, Одеси, Кременчуга, Ужгорода, Чернівців, Львова, Первомайська, Житомира та Києва.

Запланований захід передбачав навчання, спілкування та дозвілля учасників протягом двох вихідних серпневих днів. Ранком 8 серпня учасники форуму гостинно зустріли організатори, провели реєстрацію та запросили до дерев’яного храму Всіх святих комплексу будівництва кафедрального собору УПЦ: як і кожна добра справа, форум православної нечуючої молоді розпочався з молитви.

По завершені офіційної частини відкриття Анна Андріївна запропонувала молодим людям цікавий тренінг, який мав на меті показати гостям, що разом ми робимо одну велику, добру та необхідну справу, і кожен може зробити особистий внесок: варто лише бути відкритим для спілкування. Деякі чуючі гості форуму здивували та порадували організаторів більшою або меншою мірою знання жестової мови, інші спілкувалися лише голосом; але завдяки підтримці перекладачів жестової мови Олександри Гавриш та Катерини Дятлової ніхто не відчував себе дискомфортно протягом заходу.

Приємною несподіванкою для учасників, стала презентація новоствореного загально-церковного інформаційного порталу для нечуючих людей.  Цей сайт стане масштабною платформою для спілкування та обміну досвідом общин та спільнот нечуючих людей в Україні, а можливо і за її межами. Ресурс дуже легкий для сприйняття та зручний у користуванні. Адміністратор сайту Ілля Сазонов запропонував учасникам форуму не лише переглядати викладену на ньому інформацію, а й долучатися до його наповнення.

Центральним моментом першого дня форуму можна назвати проведення круглого столу на тему «Організація роботи в громаді з нечуючою молодю. Розкриття теми між учасниками в рамках проведення фестивалю «Первомайські зустрічі». Гості мали можливість почути, як формувалася православна община нечуючої молоді у Києві, які підводні камені ускладнювали цей процес, де треба шукати перекладачів жестової мови тощо.

На прикінці форуму усі учасники отримали СЕРТИФІКАТ в тому, що вони взяли участь у І всеукраїнському форумі нечуючих людей.

  • 0AKQ4rJTpdg
  • DR8kGB8XH7A
  • Fb6AqE_TBw8
  • MNY03a5eNM4
  • VPuMKn1mTfs
  • _HJq7RY5S7s
  • aBn9w82z-Zo
  • oax_gcavNEI
  • x1DKWh1sfxM

Молодіжний відділ єпархії