«Пойте Богу нашему, пойте; пойте Цареви нашему, пойте» (46, 7) (+ видео)

Для віруючої людини природно прагнути до спілкування зі своїм Творцем. Священне Писання та традиція Церкви закликають нас це робити як через читання Біблії і молитву, так і через спів

Прославлення Господа через музику має особливе значення у житті Православної Церкви та бере свій історичний початок ще з сивої давнини, часів Старого Завіту. Професійно виконаний твір є не лише окрасою богослужіння, але і надихає та налаштовує прихожан на молитву.

По благословенню Високопреосвященнішого Іоасафа, архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського, на базі Свято-Успенського духовно-просвітницького центр у 2014 р. був створений молодіжний хор, під керівництвом регента Олени Новак. Колектив хору – це студенти та випускники хорових та вокальних відділень музичних закладів. Торжественним виконанням піснеспівів хористи вносять особливий молитовний тон у Божу службу.

«Клірошани» також беруть участь у концертах Свято-Успенського духовно-просвітницького центру.

До вашої уваги пропонуються декілька богослужбових творів у виконанні молодіжного хору: «Благослови душе моя Господа» муз. Агафоннікова,«Единородный Сыне» муз. Бортнянскій, «Святий Боже» муз. Чеснокова,«Достойно есть» муз. Діньова. Просимо строго не судити.

Молодіжний відділ епархії